Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov si poradil s Blues Espoo a vyhrál v LM i počtvrté

Litvínov - Hokejisté Litvínova v Lize mistrů už s jistotou prvního místa v základní skupině F zdolali doma Blues Espoo 3:2 v prodloužení a vyhráli tak i čtvrtý zápas v soutěži. Český šampion dokázal otočit nepříznivý stav 1:2 a po 21 vteřinách nastavení rozhodl Viktor Hübl.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

V úvodu měl šanci Hübl, pak se Litvínov ubránil při dvou oslabeních. Severočeši ve 14. minutě naopak přesilovku využili a dostali se do vedení. Na Martynkovu přihrávku si najel před branku zadák Pavlík a brankář Kähkönen kapituloval. Gólman Janus šance hostů kryl a sedm sekund před pauzu neskončila gólem ani šance Estonce Robby, což si sudí ověřili u videorozhodčího.

Espoo se dočkalo ve 24. minutě, kdy při Lukešově trestu využil početní výhodu Somervuori. Vrátit vedení Litvínovu mohli Písařík, Gerhát a Hübl. V 49. minutě se ale radovali naopak hosté po Hirschovitsově přesné střele z pravé strany. Janus pak zlikvidoval Pakukkovu šanci a v 53. minutě vyrovnal po Pavelkově akci z mezikruží Gula. V nastavení se dostal po Lukešově přihrávce za beky Hübl a překonal Kähkönena blafákem do bekhendu.

HC Verva Litvínov - Blues Espoo 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pavlík (Martynek, Trávníček), 53. Gula (T. Pavelka), 61. Hübl (Lukeš, Chaloupka) - 24. Somervuori (Makkonen, Hirschovits), 49. Hirschovits (Korhonen, Kuukka). Rozhodčí: Baluška (SR), Pešina - Ondráček, Frodl (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 2092.

Litvínov: Janus - Kubát, Chaloupka, Sklenička, Pavlík, T. Pavelka, Gula, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek - Smolka. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Litvínov bude jediným českým nasazeným týmem play-off

Litvínovští budou jako jediný český klub nasazení při úterním losování 1. kola play-off. Úřadující český šampion je mezi šestnáctkou vítězů základních skupin, kteří mají výhodu, že odvetu boje o osmifinále budou hrát na domácím ledě. Svěřencům trenéra Radima Rulíka může los přisoudit i jednoho ze čtveřice Liberec, Sparta, Vítkovice, Třinec.

Postupujícím klubům los, který se uskuteční v poledne SELČ v Helsinkách, nemůže přidělit jen soupeře ze základní skupiny. Litvínov si proto určitě nezopakuje bitvu s finským Blues Espoo. Vedle českých klubů může být sokem Litvínova jeden z finských klubů IFK Helsinky, Lukko Rauma či JYP Jyväskylä, z německých Düsseldorf EG, ERC Ingolstadt či Eisbären Berlín, švédských Djurgaarden IF nebo Färjestad BK, rakouských Red Bull Salcburk či Vídeň Capitals nebo Košice. Liberec se zase nepotká se švédskou Skellefteou, Sparta nepůjde na norský Storhamar, Vítkovice nevyzvou Mannheim a Třinec nenarazí na norský Stavanger.

Vedle Litvínova, Skelleftey, Storhamaru, Mannheimu a Stavangeru vyhrály své skupiny také švédské kluby Linköping, HV 71, Lulea, Frölunda, Växjö, finské Tappara Tampere, TPS Turku, Kärpät Oulu, švýcarské Davos s Curychem a Mnichov. Jsou to tedy potenciální soupeři nenasazené české čtveřice. Úvodní zápasy 1. kola play-off se odehrají v úterý 22. září a odvety o dva týdny později.

Nasazené kluby (vítězové základních skupin): Linköping HC, Tappara Tampere, HV 71 Jönköping, Skelleftea AIK, HC Davos, HC Verva Litvínov, TPS Turku, EHC Mnichov, Adler Mannheim, Kärrpät Oulu, Lulea Hockey, Stavanger Oilers, Storhamar, Frölunda HC, Växjö Lakers, Curych Lions.

Nenasazené kluby (z druhých míst základních skupin): IFK Helsinky, Djurgaarden IF, Red Bull Salcburk, Bílí Tygři Liberec, Färjestad BK, Espoo Blues, Düsseldorf EG, HC Košice, Vítkovice Steel, Vídeň Capitals, Lukko Rauma, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha, JYP Jyväskylä, ERC Ingolstadt, Eisbären Berlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články