Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberec porazil Zlín i počtvrté v sezoně a vede už o deset bodů

Liberec směřuje k dalšímu Prezidentskému poháru. Bílí Tygři vyhráli ve 45. kole ve Zlíně 4:2 a vedou tabulku extraligy už o deset bodů před Plzní, která má sobotní utkání v Mladé Boleslavi k dobru. Dvěma góly přispěl k triumfu Severočechů Michal Bulíř. Berani nezískali proti úřadujícím vicemistrům v sezoně ani bod.

Utkání Zlín – Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Pořád hrajeme jen svůj hokej, kterým se chceme prezentovat. Na konkrétního soupeře vždycky měníme pouze pár věcí. Je to spíš otázka na zlínské hráče, co dělají špatně," řekl Bulíř k vzájemné bilanci.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, šance Zachara a Jelínka ale zlikvidoval brankář Kašík. Zlínští se ocitli pod tlakem, který však dokázali ustát.

Jejich chvíle přišla po liberecké hře v šesti, přesilovku křížnou ranou k tyči využil Šlahař. Vyrovnat mohl Ordoš, Kašíka ale osamocený neprostřelil. Lépe si v deváté minutě vedl Birner, který tečované nahození od modré čáry uklidil do sítě.

Krátce před přestávkou lídr tabulky skóre otočil. Domácí gólman se při zákroku dostal mimo svou pozici a kotouč do odkryté branky "uklidil" Bulíř.

"Za první třetinu jsme měli snad devatenáct střel, bez střelby se vyhrát nedá. Dát góly v první třetině a držet utkání pod kontrolou byl náš plán," prozradil Bulíř.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Třetí trefu Bílých Tygrů měl v početní výhodě na hokejce Lenc, Kašík dokázal vleže zakročit. Znovu inkasoval po polovině utkání, kdy ho podruhé překonal Bulíř.

Zlínu, který postrádal zraněného útočníka Fořta, se směrem dopředu příliš nedařilo. Při dorážce Dufkova pokusu neuspěl Šlahař.

V ještě větší příležitosti pak selhal Sedláček. Jeho únik zakončený bekhendovým blafákem zmařil pohotový Hrachovina.

Na začátku třetí třetiny pálil z voleje Honejsek, Hrachovina se však stačil včas přesunout. Riskantní rozehrávku libereckého brankáře vzápětí nepotrestal Herman.

V 53. minutě hosté navýšili svůj náskok. Rozjetý Musil si položil Kašíka a zamířil do prázdné branky.

Beranům se ještě povedlo snížit, odraženou střelu Gazdy poslal za Hrachovinu útočník Dufek. Více zdramatizovat zápas však nedokázali.

"Odpovídá to situaci, ve které Liberec je. Hraje úplně v pohodě, nepanikaří na kotouči a ten rozdíl je vidět. Loni jsme tam vyhráli, když jsme to ubojovali. S takovými mančafty se nemůžeme hokejově rovnat," přiznal útočník domácích Jakub Šlahař.

Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Šlahař (Honejsek, Freibergs), 54. Dufek (Gazda, P. Sedláček) - 9. Birner (Lenc, Šmíd), 19. Bulíř (L. Hudáček, Birner), 31. Bulíř, 53. A. Musil (Marosz, Kolmann). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:0. Diváci: 4436.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Gazda - Ondráček, Fryšara, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Popelka, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, T. Havlín, Kolmann - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články