Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kýhos: Na týmu není moc co měnit, potřebujeme jen probudit útok

Úspěšnou premiéru si vychutnal na lavičce Mladé Boleslavi trenér Vladimír Kýhos. Jeho noví svěřenci vyhráli ve 23. kole extraligy na ledě Zlína vysoko 6:1. Jednašedesátiletý kouč nahradil v pátek dopoledne odvolaného Patrika Augustu, ale ten den ještě sledoval počínání týmu vedeného asistenty Viktorem Ujčíkem a Borisem Žabkou proti Hradci Králové (1:2 po samostatných nájezdech) jen z hlediště. Oficiálně byl jeho příchod potvrzen až v sobotu.

Vladimír Kýhos
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Za necelé dva dny toho s mužstvem podle svých slov moc nestihl, přesto pod jeho taktovkou Mladá Boleslav rozdrtila trápící se Zlín a přerušila sérii tří porážek za sebou. "Zápas ovlivnily dva faktory - štěstí a Brandon Maxwell. Dali jsme z osmi střel pět gólů, ale i to je hokej," řekl Kýhos.

Z přístupu hráčů v utkání ve Zlíně měl velkou radost. "Kluci jsou bojovníci, mají chuť do hokeje. Třeba dnes za stavu 6:1 padl Klepiš do rány, to se jen tak nevidí," ocenil bývalý trenér Litvínova, Komety Brno, Karlových Varů, Hradce Králové a Třince.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

Nové angažmá našel po půl roce. "Mám za sebou klidné období, kdy jsem si od hokeje odpočinul a věnoval jsem se rodině. Zápasy jsem sledoval bez emocí, už jsem se ale samozřejmě na trénování moc těšil," prohlásil Kýhos, jehož vedení Bruslařského klubu kontaktovalo po středeční porážce v Litvínově 3:6.

"Druhý den jsem se bavil s vedením a v pátek jsem viděl duel s Hradcem Králové, po kterém jsme se dohodli. Zůstal jsem v Boleslavi a v sobotu už jsem vedl první trénink," popisoval vývoj událostí Kýhos. Nechystá v kádru žádné velké změny.

"Na týmu ani není moc co měnit. Jenom se budu snažit více využívat útočné síly, která tady v Boleslavi je," naznačil své cíle Kýhos. "Je to o tom, aby si ti kluci začali věřit, protože v sobotu v kabině bylo poznat, že se jim nedaří. Byli takoví skleslí. Snad k tomu dnešní výhra napomůže," doplnil Kýhos.

Může stavět i na tom, že jeho tým hned ve Zlíně využil všechny tři své přesilové hry. "Přesilovky jsou silná stránka mužstva. Když si před branku stoupne Urban, to je prostě hráč k nezaplacení," řekl mladoboleslavský kouč na adresu 202 centimetrů měřícího útočníka, který si v početních výhodách připsal dva body za gól a asistenci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články