Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Kvapil si proti Plzni utrhl sval a Spartě bude chybět minimálně dva měsíce

Útočník Sparty Marek Kvapil má utržený prsní sval a čeká ho operace, po které si velká letní posila Pražanů minimálně dva měsíce nezahraje. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se zranil hned v prvním utkání nové sezony ve čtvrtek s Plzní, není ale jasné, zda za jeho zranění může krosček extraligového debutanta Michala Houdka

Zleva Michal Řepík, Vladimír Růžička a Marek Kvapil ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Kvapil, který má být po příchodu z Liberce jedním z tahounů Sparty, stihl v předehrávce proti Škodě parádní asistenci u gólu Michala Řepíka na 3:3 zkraje druhé třetiny, ale utkání nedohrál.

Ve 32. minutě ho zezadu srazil Houdek, čímž vyvolal hromadnou potyčku a Kvapil následně zamířil na střídačku s bolestivou grimasou.

Podle oficiálního zápisu o utkání nedohrál kvůli zranění prsního svalu. To potvrdilo podrobnější lékařské vyšetření.

"Bohužel je to špatné. Marek má utržený prsní sval a minimálně dva měsíce si nezahraje. Není jisté, ve kterém okamžiku ke zranění došlo, víme, že se stalo během Houdkova střídání. Jeho krosček zezadu Markovi rozhodně nepomohl," řekl tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment utkání: Zákrok Michala Houdka na Marka Kvapila a bitka s Janem Piskáčkem

Houdek, jehož extraligový debut se tak smrskl na pouhých 20 vteřin, dostal včetně trestu do konce zápasu 39 trestných minut. Od šéfa disciplinární komise Viktora Ujčíka navíc obdržel ještě dvouzápasový distanc.

"Trest dvou utkání přijímám a vezmu si z toho ponaučení. Mrzí mě, že jsem zákrok vedl takovou silou. Sehnal jsem si číslo na Marka Kvapila a napsal jsem mu zprávu s přáním, ať je brzy fit. Marek mi odpověděl obratem s tím, že děkuje a že jsem ho nezranil já," uvedl Houdek.

V pořádku by měl být sparťanský bek Jan Piskáček, který byl Houdkovým sokem v tvrdé bitce a odnesl si z ní krvavé zranění v obličeji. Podezření na otřes mozku se ale nepotvrdilo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články