Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Debut, krosček, bitka, trest. Plzeňský Houdek si dvakrát nezahraje

Za 20 sekund na ledě toho stihl opravdu dost. Devatenáctiletý obránce Plzně Michal Houdek poslal krosčekem k zemi zkušeného sparťana Marka Kvapila, následně se popral s Janem Piskáčkem a inkasoval 39 trestných minut. Po čtvrtečním debutu v extralize proto obdržel i první disciplinární trest - západočeskému klubu bude scházet ve dvou utkáních. Rozhodl o tom ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Utkání Sparta Praha - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Houdek se provinil krátce po polovině základní hrací doby velmi vypjatého duelu, který nakonec vyhráli domácí Pražané 7:6 v prodloužení. Po přerušení atakoval ofenzivní hvězdu Kvapila a rozpoutal tím hromadnou bitku.

"Hráč se v přerušené hře a v situaci, kdy k němu byl soupeř otočen zády, dopustil zcela vědomého a cíleného intenzivního úderu holí drženou v obou rukách do zad protihráče. Vzhledem k faktu, že úder byl veden zezadu a zcela mimo jeho zorný úhel, nemohl ho protihráč žádným způsobem očekávat ani se mu jakkoli bránit," popsal Ujčík.

Kvapil byl navíc nucen odstoupit. "Podle zápisu o utkání ho nedokončil kvůli zranění prsního svalu a lze se důvodně domnívat, že ke zranění došlo právě v důsledku uvedeného zákroku," doplnil Ujčík, který při stanovení trestu přihlédl k tomu, že Houdek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články