Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kovář dotáhl Magnitogorsk do finále KHL, navíc vede kanadské bodování

Kazaň – K obhajobě Gagarinova poháru zbývá poslední krok. Hokejisté Magnitogorsku porazili v semifinále Kazaň hladce 4:0 na zápasy, když závěrečný duel opanovali poměrem 4:1. Gól a asistenci zaznamenala opora hostí Jan Kovář. O titul se Mettalurg utká s Petrohradem, který rovněž v nejkratší možné době vyřadil Jaroslavl. Kovář se s 23 body dostal do čela kanadského bodování play-off. 

Jan Kovář (uprostřed) slaví se spoluhráči gól v síti Kazaně
zdroj: ITAR-TASS autor: Yegor Aleyev

Český útočník byl sice už po osmnácti sekundách vyloučen za hákování, v šesté minutě však během přesilovky otevřel skóre. Na druhý gól poté v další početní výhodě přihrál Viktoru Antipinovi.

S 23 body za devět gólů a 14 asistencí se písecký rodák dostal do čela kanadského bodování play-off. Devět gólů je pro Kováře ve vyřazovací části KHL už nyní novým osobním rekordem.

Kazaň snížila v závěru první třetiny, kdy se k odraženému puku před brankářem Vasilijem Košečkinem dostal Jiří Sekáč a pošesté v play-off rozvlnil síť. Hostům ale zanedlouho vrátil dvoubrankový náskok Sergej Mozjakin.

Zkušený forvard vstřelil v den 36. narozenin 54. gól v sezoně a překonal historický rekord ruské ligy, který od roku 1963 držel Venjamin Alexandrov z CSKA Moskva. Konečnou podobu výsledku dal v 46. minutě Denis Platonov.

Bronzové medaile získal Lokomotiv Jaroslavl, do jehož sestavy patřil i český obránce Jakub Nakládal. Ve finále se utkají týmy, které ovládly tři předchozí ligové ročníky. Příští sobotu začne doma Magnitogorsk.

Semifinále play-off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 4. zápas:

Kazaň - Magnitogorsk 1:4 (Sekáč 1+0 - Kovář 1+1), konečný stav série 0:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články