Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koronavirus nepustí Kunlun na domácí led. Sjezdaři váhají, jestli do Číny jet

Znepokojivé zprávy z čínských velkoměst budou mít výrazný dopad na hokejisty Rudé Hvězdy Kunlun, kteří patrně budou hrát svoje zápasy v KHL mimo Čínu. Klub zvažuje společně s vedením soutěže dočasný přesun do Ruska. Hrají za něj i brankář Šimon Hrubec a obránce Andrej Šustr. Mezinárodní lyžařská federace mezitím váhá nad uskutečněním testu na olympijských sjezdovkách poblíž města Jen-čching.

Veli-Matti Savinainer z Kunlunu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Fang The

K opatřením už přikročil i Mezinárodní olympijský výbor, který se rozhodl z epicentra nákazy ve Wu-chanu přeložit kvalifikační turnaj boxerů. O postup na OH do Tokia se bude nově bojovat od 3. do 11. března v jordánské metropoli Ammánu, v Číně se původně mělo boxovat už o měsíc dříve.

Svěřenci kouče Curta Frasera bojují ve Východní konferenci o postup do play-off. Momentálně jim patří šesté místo, které by znamenalo účast ve vyřazovacích bojích. Kunlun má před sebou ještě devět zápasů, z toho dva měl sehrát doma. Již dříve byl do Moskvy přesunut duel s CSKA Moskva, a to z 25. ledna, na kdy připadají oslavy čínského Nového roku, na 2. února.

V Číně se mělo hrát i 24. února, kdy Kunlun zakončí základní část sezony. Náhradní variantou může být podle ruských médií například Novosibirsk, každopádně by se měl zápas odehrát někde na východě Ruska. "Liga je situací v Číně, kterou způsobilo šíření koronaviru, znepokojena," uvedli zástupci KHL.

Vývoj situace v Číně sleduje rovněž Mezinárodní lyžařská federace, která naplánovala do Jen-čchingu závody Světového poháru sjezdařů. V budoucím olympijském středisku se má 15. a 16. února jet sjezd a superobří slalom mužů, žádné rozhodnutí o případné změně programu však zatím nepadlo.

Kvůli nákaze novým koronavirem v Číně dosud zemřelo 26 lidí, úřady měly v pátek 876 potvrzených případů. Prakticky uzavřených je jedenáct měst s přibližně 37 miliony obyvatel. Od čtvrtka se to týká jedenáctimilionového Wu-chanu, dnes úřady zastavily veřejnou dopravu například ve městě Ťing-čou, kde žije asi 5,6 milionu lidí. Přerušen byl i provoz vlaků do ostatních měst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články