Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kometa neuspěla popáté za sebou, s Vary utrpěla doma debakl 2:7

Brněnská Kometa prohrála na svém ledě s Karlovými Vary vysoko 2:7 a natáhla šňůru utkání bez vítězství na pět. Západočechy nastartovaly k výhře dva góly v přesilovce na začátku druhé třetiny a další dvě laciné branky na jejím konci. Energie přerušila svoji sérii tří zápasů bez výhry a v tabulce se posunula před svého soupeře.

Radost hokejistů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Bezprostředně po zápase oznámil trenér Komety Petr Fiala, že rezignuje na svoji funkci. "Přišly by třeba další porážky, Kometa by byla desátá a to tady nikdo nechceme," řekl.

"Já určuju, jak se má hrát, a když to hráči nejsou schopni zrealizovat, tak bude lepší, aby to vedl někdo jiný a Kometa nespadla tam, kam nepatří," vysvětlil.

Domácí tým vstoupil do zápasu aktivněji a v úvodu si vytvořil i dvě šance, ale Plekanec ani Orsava své slibné pozice ve vedoucí gól nepřetavili.

Kometa však pykala za nedůslednost v obraně, kdy z celkem nevinné akce prostřelil Vejmelku Koblasa, a dostal tak Karlovy Vary do vedení.

To netrvalo dlouho, Kometa využila hned první přesilovou hru, když se po pěkné přihrávce Svačiny trefil zblízka Orsava. Brno pak svoji hru zklidnilo a hlavně zpřesnilo, nicméně šance Lva gól nepřinesla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Karlovy Vary

V úvodu druhé části hry Karlovy Vary dokonale využily početní výhodu na ledě. Nejprve Koblasa svým druhým gólem v zápase při hře pěti proti třem poslal hosty do vedení, o půl minuty později překonal Vejmelku a jeho čtyři spoluhráče v poli Gríger.

Brno začalo stíhačku nepříznivého stavu, ale stihlo v přesilové hře jen snížit, když se po kombinaci trefil opět Orsava.

"Odolávali jsme tlaku Brna, výborně chytal Novotný," pochválil defenzivu v čele s gólmanem asistent trenéra Varů Tomáš Mariška.

Místo vyrovnání ale přišel pro domácí tribuny šok, nejprve navýšil vedení Karlových Varů jejich nejproduktivnější hráč Rachůnek a 39 vteřin poté propadlo nenápadné nahození Poláka velmi lacino za Vejmelkova záda.

"Zase jsme nesmyslně vypadli z role," potvrdil největší brněnskou bolest posledních dní střelec obou branek Jakub Orsava.

Nejistého strážce brněnské svatyně vystřídal do třetí třetiny Klimeš, ale s čistým štítem vydržel jen 33 sekund. Překonal jej Flek.

Čtyřbrankové manko bylo na Kometu v současném rozpoložení velké sousto, zápas se už dohrával víceméně z povinnosti pod jasnou kontrolou hostí, kteří své vedení ještě navýšili opět díky Flekovi.

"Tato část hry nebyla hodna jména Komety," řekl natvrdo odstupující kouč Petr Fiala. "My jsme měli zápas plně ve své moci a za týmový výkon jsme hráčům poděkovali," zakončil Mariška.

Kometa Brno - Energie Karlovy Vary 2:7 (1:1, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Orsava (Svačina, O. Němec), 36. Orsava (P. Holík, Zaťovič) - 12. Koblasa (Vondráček), 23. Koblasa (Eminger, Graňák), 24. Gríger (Šenkeřík, T. Rachůnek), 39. Gríger, 40. V. Polák, 41. Flek (Stříteský, Šenkeřík), 58. Flek (Šenkeřík, F. Novotný). Rozhodčí: Hodek, T. Veselý - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:3. Diváci: 7381.

Brno: Vejmelka (41. Klimeš) - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Orsava, Lev, J. Hruška - Horký, Kusko, Dočekal. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, D. Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články