Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brňané jsou bez trenéra, Fiala po sérii porážek rezignoval. Hráči za mnou nešli, přiznal

Hokejisté Komety Brno jsou bez trenéra. Hlavní kouč Petr Fiala odstoupil bezprostředně po domácím debaklu s Karlovými Vary 2:7, což byla pátá prohra v řadě. "Poslední třetina nebyla hodná jména Komety. Pro mě to byl poslední signál k tomu, abych odstoupil," řekl Fiala.

Trenér Komety Petr Fiala
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

Hráčům a spolupracovníkům oznámil Fiala svoji rezignaci pár minut po skončení duelu se Západočechy.

Kometa hraje další utkání už v úterý na ledě mistrovského Třince. Zatím není jasné, kdo tým povede. "Situaci řešíme a v pondělí k ní vydáme prohlášení," uvedl majitel klubu Libor Zábranský.

Fiala přišel k týmu Komety letos v létě od olomoucké mládeže jako nástupce Zábranského. Po první čtvrtině Brno dokonce vedlo extraligu, nyní však přišla série porážek, po níž kouč rezignoval.

"Hráli jsme špatně výsledkově," připomněl Fiala například vedení 4:1 na Spartě a 3:0 ve Vítkovicích, které jeho tým nedokázal dotáhnout do vítězného konce. "Tam to byl totální propadák," řekl o pátečním duelu v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Na lavičce Komety skončil po sérii neúspěchů trenér Fiala

Podle Fialy nebylo na co čekat. "Přišly by třeba další porážky, Kometa by byla desátá, a to tady nikdo nechceme," řekl.

"Já určuju, jak se má hrát, a když to hráči nejsou schopni zrealizovat, tak bude lepší, aby to vedl někdo jiný a Kometa nespadla tam, kam nepatří," dodal.

Hlavním problémem mužstva byla podle něj nevyrovnanost výkonů. "V některých fázích jsme sice podali vynikající výkony, ale jindy zase velmi špatné," poznamenal Fiala.

"Pořád jsem měl v hlavě, že nehrajeme to, na co tým má. Ale nesmí tam být takové výkyvy," zdůraznil. Tvrdí, že za ním nešli ani hráči. "Kdyby za mnou šli, asi bych to nepokládal," řekl.

"Nepřesvědčovali mě v posledních zápasech, že všichni kopeme za stejný cíl. Snad se někteří chytnou za nos a budou předvádět lepší výkony než dosud. Ale to už nebude moje starost," prohlásil.

"Deset hráčů nevyměníte, že?" položil řečnickou otázku a dodal, že své krátké angažmá v Kometě uzavře při středečním jednání se Zábranským. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články