Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kmoníček se sešel s budějovickými hokejisty, Kotalík má dveře otevřené

České Budějovice – Pozitivní a velmi přínosná. Tak označil první schůzku s hokejisty z kádru Českých Budějovic generální manažer hokejového klubu z Hradce Králové Aleš Kmoníček, kam se stěhuje extraliga právě z jihu Čech.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Kmoníček byl rád, že se schůzka uskutečnila. "Mám z ní dojem, že byla docela dost potřeba, abych hráčům vysvětlil některé věci a věděli, co je čeká a co je potřeba zvládnout," řekl. "Dosud se takřka vše dozvídali pouze z médií, což není rozhodně ideální. Takže jsem jim nastínil nějaký plán a pak jsem to nechal na diskuzi," přiblížil Kmoníček.

Během ní čelil dotazům na různá témata. "Bylo to ode všeho něco," uvedl. Hráče zajímaly možnosti zázemí a bydlení na východě Čech, stěhování a další organizační věci. "Ale zároveň také to, jak se bude tvořit realizační tým a jak se bude postupovat při skládání týmu. Bylo toho dost, co probírat," doplnil Kmoníček, který již dříve ujistil, že šanci dostat se do extraligového kádru bude mít i několik hráčů Hradce.

Kotalík se může kdykoliv připojit  

Zástupce královéhradeckého mužstva stihl i schůzku s Alešem Kotalíkem, jehož chtěl osobně poznat. Útočník s bohatými zkušenostmi ze zámořské NHL v posledních dnech prohlásil, že raději ukončí kariéru, než aby se stěhoval do Hradce Králové.

"Myslím, že i tento rozhovor byl přínosný. Aleš je velmi zklamán ze situace, která v Českých Budějovicích vznikla. Jde o to, že se tam vrátil a hokej tam teď skončil, je z toho opravdu hodně rozčarován. Ale vidí to tak, jak to bylo, není to určitě vůbec nic proti Hradci a klubu jako takovému. V tuto chvíli řeší, zda v Českých Budějovicích nějaký hokej bude," řekl Kmoníček.

Východočeši by přitom o Kotalíkovy služby stáli. "Řekli jsme si nějaké věci a on nyní ví, že jakmile se bude chtít zapojit, tak se může ozvat," nastínil Kmoníček.

Na příští týden už je naplánované minisoustředění. "To abychom klukům ukázali prostředí tady v Hradci," vysvětlil Kmoníček. V jeho rámci by mělo dojít na setkání s majiteli nebo s primátorem. "Chceme, aby hráči viděli zázemí, stadion a poznali i některé členy realizačního týmu. To jsou hlavní věci," vypočítal Kmoníček.

"Pak se hráči rozjedou na dovolenou a my budeme pracovat na tom, abychom vše zvládli po stránce těch organizačních věcí a převedli klub do Hradce Králové. Právníci budou řešit zase legislativní věci," podotkl Kmoníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články