Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Výhru Lva ve Vladivostoku zařídil v prodloužení bek Jaakola

Vladivostok - Pražský tým přišel o další výhru v KHL během normální hrací doby 47 sekund před koncem, už po 21 sekundách nastaveného času ale rozhodl svým druhým gólem v zápase o dvoubodové výhře Lva nad nováčkem soutěže finský obránce Topi Jaakola.

Petri Vehanen v brance Lva
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Trenér Lva Václav Sýkora udělal po předešlém nevydařeném zápase na ledě Novosibirsku několik změn v sestavě, Nakládala navíc ze hry vyřadilo zranění. Do branky se vrátil Vehanen, do první formace se posunul Cingel.

Hosté začali na Dálném východě aktivně a hned od počátku drželi gólmana Lundströma v permanenci. V 10. minutě měl Admiral štěstí, protože kapitán Novotný trefil hned dvě tyčky najednou. O minutu později ale domácí vedli. Pervušin vybruslil zpoza branky a překonal Vehanena.

Lvu se ale podařilo rychle srovnat. Ridderwall sice nedokázal přečíslení dva na jednoho ideálně zúročit, ale obránce Jaakola akci dokončil gólovou střelou. Po první třetině, ve které měli hosté převahu, Admiral vyrovnal hru, do vedení šel ale Lev. Návrat do sestavy oslavil gólem Řepík, který se ve 35. minutě trefil přesně pod horní tyč. "Každý gól zvedne sebevědomí. Je důležité, že to pomohlo k bodům, ale jinak je jedno, kdo ty góly dává," uvedl útočník Michal Řepík.

Vladivostok ale nerezignoval a tlačil se za vyrovnáním. Ve třetí části soupeře přehrával a i přes řadu Vehanenových zákroků se mu podařilo vynutit si prodloužení. Při power-play 47 sekund před koncem normální hrací doby se ve skrumáži před brankou prosadil Lisin. Lev ale nakonec zápas vyhrál alespoň za dva body, 21 sekund po začátku prodloužení se podruhé prosadil Jaakola. "Admiral ukázal, že je to kvalitní soupeř a obzvláště doma nebude jednoduché ho porazit. Má tu výhodu časového posunu, úzkého hřiště, a co můžeme dle dnešního zápasu soudit, i publikum je tu výborné," dodal Řepík.

Slovan vítězný podruhé v řadě

Bratislavský tým zvítězil v Chabarovsku 5:2. K tříbodovému zisku slovenského celku přispěli i čeští hráči Tomáš Mojžíš a Tomáš Netík, kteří vstřelili po jedné brance. Slovanu vyšla první třetina, po níž vedl 4:1. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Mojžíš, Netík pak v druhé části hry zvýšil už na 5:1.

V domácím týmu si připsal jednu asistenci Jakub Petružálek, ve vítězném celku přihrál na jeden gól další český útočník Michal Vondrka. Chabarovsk z deseti zápasů poosmé prohrál. Slovan naopak počtvrté v sezoně zvítězil a opustil poslední místo v pořadí Západní konference.

Z tria českých gólmanů, kteří se představili v dnešním programu, vychytal vítězství pouze Jakub Sedláček z Dinama Riga. Lotyšský tým vyhrál 4:1 v Novosibirsku, přičemž dvě asistence si připsal útočník Vojtěch Polák.

Nejlepší celek KHL Petrohrad s Alexandrem Salákem v brance prohrál 2:5 v Nižním Novgorodu, neuspěl ani Jakub Štěpánek, který chytá za Čerepovec. V duelu s mistrovským Dynamem Moskva překonal českého gólmana jako první v 7. minutě krajan Filip Novák, jenž si ještě připsal asistenci u druhého gólu Konstantina Volkova. Severstal v Moskvě prohrál 1:3.

Vladivostok - Lev Praha 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Pervušin (Barbašev), 60. Lisin - 13. Jaakola (Ridderwall), 35. Řepík (Birner), 61. Jaakola (Ridderwall). Rozhodčí: Gašilov, Zacharov - Pronskich, Majtak. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 5400.

Vladivostok: Lundström - Osipov, Antropov, Bortnikov, Porseland, Poleščuk, Kostromitin, Zemčjonok - Bergfors, Schütz, Lisin - Lesnuchin, Drugov, Těrnavskij - Pervušin, Barbašev, Kuzněcov - Gynge, Sokolov, Gračjov. Trenér: Hannu Jortikka.

Lev Praha: Vehanen - Ševc, O'Byrne, Gragnani, Němec, Jaakola, Mikuš, Oystrick, Humphries - Klepiš, Novotný, Cingel - Sekáč, Zackrisson, Thörnberg - Ridderwall, Azevedo, Kubalík - Birner, Vrána, Řepík. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články