Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nakládal: Hra Lva se podobá reprezentaci, zvyknu si rychle

Praha – Do Prahy se z ruské metropole stěhuje reprezentační obránce Jakub Nakládal, nová posila Lva. I když se mu v Moskvě líbilo, v pražském týmu může alespoň bojovat o play-off. Pětadvacetiletý bek se k týmu připojil ve středu po odchodu ze Spartaku Moskva, o němž se dozvěděl na Štědrý den.

Jakub Nakládal
zdroj: ISIFA

"Přítelkyně dala akorát večeři na stůl a agent mi do telefonu řekl, že to asi dopadne do Lva. V dalších dnech se to pak definitivně rozhodlo a potvrdilo," řekl Nakládal, jak se rodil jeho přestup do Lva na Štědrý večer.

Sám odcházet nechtěl, byť určité náznaky myšlenek na změnu měl. "Z mé strany tam nebyl žádný popud. Myslel jsem, že tam sezonu dohraju, i když mě napadlo, že by nebylo špatné, kdyby si mě vybral nějaký tým jako posilu na play-off," vysvětlil Nakládal. Svou roli podle něj zřejmě sehrála i nelehká finanční situace moskevského týmu.

V Moskvě jsem byl spokojený

V Moskvě se mu po příchodu z Ufy po minulém ročníku velmi zalíbilo. "Byl jsem tam spokojený a hodně mě mrzelo, jak tato sezona probíhala, protože jsme neustále prohrávali, nedávali góly a je jasné, že do play-off se Spartak nedostane," připomněl Nakládal poslední příčku svého bývalého týmu v Západní konferenci.

Lvi naopak bojují o play-off a drží se na postupových příčkách. "Lev hraje dobrý hokej a ta šance je velká. Snad se to podaří. V tom je ta změna určitě k lepšímu," pochvaloval si Nakládal. Platnou smlouvu má obránce v pražském Lvu jen do konce probíhající sezony. "Není tam ani opce, sám jsem to chtěl jen takto, pak se uvidí, co bude dál. Nemá nad tím smysl zatím přemýšlet," vysvětluje Nakládal.

Nyní musí přivyknout na změnu v herním stylu. "Hodně se to podobá reprezentaci, takže to není nic zásadního, co by mi vadilo nebo nějak ztížilo ten začátek tady," řekl Nakládal, držitel bronzu z loňského světového šampionátu.

Trenéři si od jeho příchodu hodně slibují. "Je to zkušený obránce s pravým držením hole, což je výborné i do přesilové hry. Typově hráč, který umí přitvrdit, zatím trénuje ve dvojici s Ondrou Němcem, protože tak hráli i v národním týmu," zdůvodnil Nakládalovo zařazení do sestavy asistent trenéra Jiří Kalous. A také na přesilovky chtějí trenéři Nakládala rovnou nasadit již v prvním utkání v neděli proti Jekatěrinburgu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články