Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lva nově povede Jalonen, Sýkora mu bude asistovat

Praha - Hokejisty Lva Praha bude v Kontinentální lize nově trénovat Fin Kari Jalonen. Dosavadní hlavní kouč Václav Sýkora na této pozici na vlastní žádost skončil, u týmu bude ale působit společně s Italem Ivanem Zanattou jako asistent.

"Václav Sýkora se obrátil na vedení klubu s žádostí o uvolnění z pozice hlavního trenéra, k čemuž ho vedou rodinné důvody," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin. Pražský klub, který v úterý z realizačního týmu odvolal Sýkorova asistenta Jana Votrubu, proto angažoval do konce sezony Jalonena. Třiapadesátiletý kouč v minulých dvou sezonách vedl Torpedo Nižnij Novgorod, momentálně byl bez smlouvy. V příští sezoně ale převezme finskou reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Lva povede Fin Jalonen

Sýkora s Jalonenem se v minulosti již potkali. V sezoně 1993/94 český trenér vedl finský tým Lukko Rauma a Jalonen za něj hrál. "Václav Sýkora bude pravou rukou hlavního kouče Kariho Jalonena," dodal Chabibulin. Premiéra na střídačce Lva čeká Jalonena v pátek, kdy Pražané nastoupí v domácím prostředí proti Čeljabinsku.

Bývalý vynikající útočník, který má za sebou i angažmá v zámořské NHL, sledoval z tribuny již středeční vítězný zápas proti Nižněkamsku. Večer se poté s vedením Lva definitivně dohodl na spolupráci a dnes dopoledne už poprvé vedl trénink na ledě.

"Miluji hokej. Příští sezonu převezmu finskou reprezentaci, takže jsem měl v plánu se tento rok na to připravovat. Myslím ale, že tohle je lepší," řekl Jalonen po první přípravě. "Vím, že je tady dobrý tým a řada dobrých hráčů. Máme šanci něco velkého vyhrát," řekl kouč, který vedle Nižného Novgorodu vedl i TPS Turku, Kärpät Oulu nebo IFK Helsinky. Jako asistent působil také u finské dvacítky.

Kari Jalonen: "Kdo bude klíčovým hráčem? Nikdo. Potřebujeme všechny."

Ve Lvu povede i početnou skupinu krajanů. Při velké letní přestavbě kádru Pražané angažovali brankáře Petriho Vehanena, Atteho Engrena, obránce Topiho Jaakolu a útočníka Nika Kapanena. Už v závěru předešlé sezony do Lva přišel bek Mikko Mäenpää.

Ambiciózní pražský klub je po 13 odehraných zápasech v KHL s 24 body šestý v Západní konferenci. Na třetí Doněck ale ztrácí jen bod. Čtyři z pěti následujících duelů odehraje Lev v domácím prostředí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články