Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lev vyhrál na ledě lídra KHL Dynama Moskva 4:2

Moskva - Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě lídra celé soutěže Dynama Moskva 4:2 a posunuli se na šesté místo tabulky Západní konference. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se podílel na cenném zisku útočník Tomáš Rachůnek.

V úvodu se Lev ubránil při Hossově vyloučení, když Pöpperle pokryl šance Volkova a Kokareva. Pražané odolali náporu Dynama a začali také ohrožovat brankáře Šaryčenkova, který musel zasahovat proti pokusům Surového a Mikuše.

Lev pak odolal při Danielssonově trestu a při úniku nevyzrál na gólmana Dynama Surový. V 16. minutě už se ale český tým radoval z vedení, když se po vhazování trefil od modré čáry mezi Šaryčenkovovy betony Rachůnek. Vyrovnat mohl ještě v první třetině Tolpeko, ale Pöpperle se vyznamenal.

Reakce Václava Sýkory, kouče Lva: "Byl to velmi těžký zápas. V první třetině jsme byli několikrát vyloučeni a bylo moc důležité, že jsme nedostali gól. Naše dobrá hra v oslabení byla podle mě klíčová pro vývoj dnešního utkání. Dali jsme čtyři góly, což je výborné. Navíc velmi dobře zachytal Tomáš Pöpperle, který nás v některých momentech velmi podržel."

Ve druhé třetině přidal Lev další trefu

Na začátku druhé části při Ovečkinově vyloučení pálil z úhlu Klepiš, potom hvězda Dynama po návratu z trestné lavice svůj průnik před Pöpperleho nezakončila. V další přesilovce po nedovoleném zákroku Gyngeho se Lev dočkal zvýšení náskoku. Chárovu ránu ještě Šaryčenkov vyrazil, ale na Krejčíkovu střelu od modré čáry nestačil.

V další početní výhodě přestřelil branku Bartečko, ještě v oslabení měl možnost také Kokarev, ale Pöpperle byl neprůstřelný. Lev se pak bránil ve čtyřech oslabeních za sebou, včetně 27 vteřin ve třech proti pěti, ale Dynamu nepovolil kontaktní gól.

Domácí stačili snížit, power play však nevyužili

Naopak hosté v závěrečné části rychle potvrdili výhru. Po 53 vteřinách se zapsal mezi střelce Klepiš, který vytěžil z Rachůnkovy práce. Pöpperleho vzápětí nepřekonal Soin s Tolpekem a ani při Řepíkově vyloučení Kokarev. Ve 46. minutě naopak po Porselandově akci dorazil úspěšně do odkryté branky Rachůnek.

Dynamo hrající bez švédské hvězdy Bäckströma se snažilo zkorigovat stav. Pestunov a Graňák ještě neuspěli, ale v 51. minutě pokazil Pöpperlemu čisté konto Kokarev. Domácí ještě 139 vteřin před koncem skórovali podruhé díky Cvetkovovi, ale více zdramatizovat se jim závěr nepodařilo ani v power play.

Dynamo Moskva - HC Lev Praha 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)Branky a nahrávky: 51. Kokarev, 58. Cvetkov (Volkov, Solovjov) - 16. T. Rachůnek (Hunkes, Klepiš), 24. Krejčík (Voráček), 41. Klepiš (T. Rachůnek, Vrána), 46. T. Rachůnek (Porseland, Voráček). Rozhodčí: Bělov, Kiseljov - Michel, Šichanov. Vyloučení: 4:9. Bez využití. Diváci: 3 621.Dynamo Moskva: Šaryčenkov - Graňák, Gorochov, Novák, Solovjov, Višněvskij, Ščadilov, Akišin - Komarov, Pestunov, Ovečkin - Kvapil, Gorovikov, Gynge - Koňkov, Soin, Tolpeko - Volkov, Cvetkov, Kokarev. Trenér: Olegs Znaroks.Lev Praha: Pöpperle - Němec, Oystrick, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Hunkes - Voráček, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Surový, Bartečko - Řepík, Karamnov, J. Svoboda. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články