Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Kazaň nadělila Lvu dvě branky během minuty a v Praze zvítězila

Praha - Hokejisté pražského Lva na Štědrý den prohráli v KHL s Kazaní 0:2. O vítězství hostů rozhodli v přesilových hrách Lauris Darzinš a Janne Pesonen, kteří se v polovině první třetiny trefili v rozmezí jedné minuty.

Hokejisté HC Lev
zdroj: ISIFA

Svěřenci trenéra Václava Sýkory prohrou s Kazaní zakončili sérii tří zápasů na vlastním ledě ve čtyřech dnech. V pátek Lev zaznamenal vysokou výhru 6:1 nad Ufou, v neděli pak podlehl 2:3 v prodloužení Nižněkamsku. "Utkání jsme bohužel začali v podobném duchu, v jakém jsme skončili s Nižněkamskem. Nedokázali jsme přepnout na vyšší výkon, abychom dokázali konkurovat týmu, jako je Kazaň," řekl Sýkora.

Kazaň od začátku působila odpočatějším dojmem a hned v úvodu ohrozila brankáře Jakuba Štěpánka několika střelami. Domácí se poprvé osmělili šancí Nicklase Danielssona, jehož rána jen těsně minula pravý horní roh branky hostujícího týmu. V desáté minutě ale hráči Lva po chybě na modré nabídli hostům přesilovou hru pěti proti třem, kterou hosté přesnou ranou Darzinše zužitkovali.

Po necelé minutě navíc Pražané inkasovali podruhé, tentokrát Jarkko Immonen našel u tyčky zcela volného Janneho Pesonena a ten poslal puk za bezmocného Štěpánka. Právě nedisciplinovanost byla podle Sýkory hlavní příčinou porážky. "Působili jsme ospalým dojmem. Hodně faulovali a dvakrát nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku, čehož dokázal využít," poznamenal.

Do druhé třetiny vstoupili domácí mnohem aktivněji a zatlačili soupeře do obranného pásma. Velkého závaru však nedokázali využít Tomáš Surový ani Jakub Voráček. Další šanci po individuální akci Marcela Hossy měl Bartečko, jeho střela však zamířila vysoko nad branku. "Za druhou třetinu bych chtěl klukům poděkovat, protože jsme byli rovnocenným soupeřem hostujícímu týmu. Měli jsme tam několik výborných šancí, bohužel jsme z nich nedokázali vytěžit ani snížení," uvedl Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Lev - Kazaň

Pražané poté i nadále tlačili, naráželi však na pozornou obranu hostů v čele s bezchybným brankářem Emilem Garipovem. Kazaň se v závěrečném dějství zaměřila na bránění náskoku a hráče Lva do šancí nepouštěla. Do ojedinělé příležitosti se dostal Danielsson, z prostoru mezi kruhy ale nemířil přesně. "V obraně jsme hráli dobře a speciální pochvala patří našemu mladému brankáři, který byl opravdu vynikající," přidal hostující kouč Valerij Bělov.

HC Lev Praha - Ak Bars Kazaň 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Darzinš (Nikulin, Morozov) 12. Pesonen (Immonen, Medveděv). Rozhodčí: Zacharov, Karabanov - Birin, Šeljanin. Vyloučení: 6:7 Využití: 0:2 Diváci: 4231.

Lev Praha: Štěpánek - Němec, Škoula, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Oystrick - Voráček, Christensen, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Surový, Bartečko - Řepík, Karamnov, J. Svoboda. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Kazaň: Garipov - Nikulin, Kornějev, Kuljaš, Medveděv, Panin, Jemelin, Chomickij, Sokolov - Morozov, Kapanen, Darzinš - Obuchov, Immonen, Pesonen - K. Petrov, Těreščenko, Lukojanov - Golubjov, Bodrov, Abdullin. Trenér: Valerij Bělov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články