Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lev před rekordní návštěvou prohrál s Petrohradem 3:4

Praha - Hokejisté Lva Praha prohráli v zápase Kontinentální ligy s Petrohradem 3:4 a připsali si pátou porážku v soutěži. Tým kouče Josefa Jandače dokázal dvakrát smazat náskok soupeře, na gól Vladimira Tarasenka v 58. minutě ale už odpovědět nedokázal. Zápas v O2 areně sledovalo 12 787 diváků, což je nový domácí divácký rekord pražského nováčka soutěže. Libeňská aréna se stala první halou, ve které své duely hrála KHL i NHL.

Ilja Kovalčuk z Petrohradu (vlevo) se raduje z rozhodující branky utkání, vpravo Martin Škoula z HC Lev
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

V dresu Lva se poprvé představila zámořská posila z Bostonu, obránce Chára. Hvězdné posily z kanadsko-americké NHL v čele s Kovalčukem z New Jersey měl v sestavě i Petrohrad.

Jako první se však mezi střelce zapsal ruský talent Burdasov, jemuž ke gólu výrazně chybou hned ve svém prvním střídaní v KHL pomohla další posila Lva, obránce Krejčík. Další gól hostů mohl přidat Tarasenko, Pöpperle ale jeho střelu vyrazil.

Zdeno Chára po premiérovém zápase:

Bobrovského v brance SKA jako první vážněji prověřil v 8. minutě obránce Mikuš. Vzápětí byl ale vyloučen Voráček a hosté první početní výhodu využili. Přesně mířil Tichonov. Následně si oba brankáři připsali řadu úspěšných zákroků, z týmu domácích neuspěli Bartečko nebo Vrána, za hosty mohli zvýšit Klimenko nebo Průcha.

Pražskému týmu se podařilo vyrovnat v rozmezí 77 sekund ve druhé části. Nejprve překvapil Bobrovského rychlým objetím branky Hossa, poté mimo gólmanovu lapačku skončila Němcova tečovaná střela. Petrohrad ale záhy získal vedení zpět na svou stranu, ve 32. minutě prostřelil Pöpperleho v ideální pozici nepokrytý Fjodorov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Lev Praha - SKA Petrohrad

Ve 43. minutě byl blízko vyrovnání Mikúš, jeho střela ale skončila jen na tyčce. Vzápětí navíc po faulu Čudinova přišel Lev o svou hlavní ofenzivní hvězdu, Voráček zamířil s poraněnou nohou předčasně do kabiny. Přesto se domácím podařilo vyrovnat, v 53. minutě vstřelil svou šestou branku v sezoně Klepiš.

Petrohradu se ale opět podařilo získat vedení na svou stranu. V 58. minutě rozhodl Tarasenko. Na jeho gól již domácí odpovědět nedokázali, přestože měli v závěru i díky přesilové hře a power play tlak.

"Pro nás utkání nezačalo dobře, dostali jsme dva poměrně laciné góly, pak jsme se z toho trošku zvedali, dostali jsme se do hry a vyrovnali. Bohužel třetí gól byl taky z kategorie lacinějších. Když se nám pak opět podařilo srovnat, tak jsme měli jednu velkou šanci, Hossa jel ze strany sám na brankáře, a kdyby se prosadil, mohlo to dopadnout obráceně," řekl trenér Lva Josef Jandač.

Podobně zhodnotil duel i jeho protějšek Miloš Říha, který byl spokojený hlavně v první třetině s tím, že jeho svěřenci plnili taktické pokyny. "Dostali jsme se do vedení a měli jsme ještě dvě velké šance. Pak jsme od toho ustoupili a začali hrát individuálně, což nás potrestalo," uvedl Říha. Uznal, že jeho tým byl šťastnější. I díky tomu vstřelil rozhodující čtvrtou branku. "Jinak byl zápas vyrovnaný. Jen škoda, že kvalita ledu byla špatná a hráči nemohli ukázat všechno umění," dodal.

Lev Praha - SKA Petrohrad 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Hossa (Řepík), 28. Němec (Voráček), 53. Klepiš (Vrána, Krejčík) - 3. Burdasov, 10. Tichonov (Kovalčuk, Dallman), 33. F. Fjodorov (Něprjajev, Burdasov), 58. Tarasenko. Rozhodčí: Bělov, Kuseljov - Gorděnko, Narfjonov. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 12 787.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články