Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Diletantství, zuřil kouč Doněcku po gólu, který nepadl

Praha - Hodně kuriózní moment poznamenal úvodní čtvrtfinálový duel Kontinentální ligy mezi hokejisty Lva a Doněcku. Po ráně domácího útočníka Justina Azeveda se v 15. minutě halou rozezněl typický zvuk úderu kotouče do brankové konstrukce. Že puk nepřešel ani na okamžik brankovou čáru, potvrdily z různých úhlů rovněž zpomalené záběry. Videorozhodčí byl však překvapivě jiného názoru a dal sudím na ledě pokyn, aby střelu označili za gólovou.

Kuriózní moment v podobě tyčky po střele Azeveda v utkání Lva s Doněckem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Máme velké výhrady k videorozhodčímu. Všichni jsme lidé a všichni děláme chyby, ale je s podivem, když takhle velká chyba přijde ve druhém kole play-off, to je pak fatální. Na takové úrovni je to diletantství," nebral si servítky kouč ukrajinského celku Andrej Nazarov, který musel se svým týmem strávit poměrně jasnou porážku 2:5.

Bývalý výborný útočník připustil, že sporná situace se na jeho celku musela zákonitě podepsat. "Pokaždé, když inkasujete první gól v utkání, má to na mužstvo neblahý vliv. Zvlášť když ten gól dostanete takhle. Celý tým to stojí peníze, energii, hokejisté nastupují se zraněními a pak přijde něco takového. Jak říkám, tohle považuji za naprosté diletantství," doplnil Nazarov.

Kromě zpomalených záběrů kamer z různých úhlů mu dal za pravdu i autor prvního střeleckého zápisu utkání. "Já jen viděl, jak puk trefil tyčku. A následně už jsem toho moc neviděl přes hráče, kteří byli přede mnou," popsal útočník Justin Azevedo.

"Pak to zkoumali na videu a rozhodli, že to byl gól," popsal Kanaďan s portugalskými kořeny, který byl ale bezprostředně po rozhodnutí sudích evidentně hodně překvapený. Tak jako jeho spoluhráči i drtivá většina přítomných.

"Samotného Justina to překvapilo... Za sebe mohu říct, že jsem to tak dobře neviděl. Je to hodně rychlé. Hráli jsme dál a nevěděli, zda to byl gól nebo ne. Pak se na to podívali na videu, ani nevím, zda se to dělá z Ruska nebo jak, ale uznali to, takže to asi gól byl," řekl útočník Petr Vrána, jenž se mezi střelce zapsal zcela regulérní trefou před polovinou zápasu, kdy zvýšil už na 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání play-off KHL: Lev - Doněck
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články