Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovým Varům chybí k extraligovému titulu jen krůček

Praha - Hokejisté Karlových Varů vyhráli čtvrtý zápas finále play off O2 extraligy na ledě Slavie 6:4 a jediné vítězství je dělí od mistrovského titulu. V sérii vedou Západočeši 3:1 na zápasy. Před rekordní návštěvou sezony 16 730 diváků nasměroval svůj tým za důležitou výhrou útočník Václav Skuhravý, který vstřelil hattrick a navrch přidal jednu finální přihrávku. Pátý duel se hraje v pátek znovu v Praze, jeho začátek je však stanoven až na 18:15. Další informace najdete na serveru hokejživě.cz.

Čtvrté utkání se od třetího výrazně lišilo. Nevládla obrana, ale útok. Jestliže ve třetím utkání se čekalo na úvodní branku až do 38. minuty, dnes se diváci v hledišti ještě ani nestihli usadit na svých místech a po 27 vteřinách otevřel skóre hostující kapitán Skuhravý.

Slávisté se však přesto brzy dočkali. Růžička vyhrál buly pro Kolaříka, ten nahodil kotouč na branku a sám Růžička ho sklepl za Mensatorova záda. Na konci 11. minuty svůj tým poslal do vedení opět Skuhravý, když bekhendem usměrnil parádní Kumstátovu přihrávku. Tři minuty poté pálil znovu Skuhravý, Neruda sice stihl puk vyrazit, ale pouze k Němcovi, který přidal třetí gól Karlových Varů. Už za 40 vteřin však snížil Vondra a v 17. minutě Slavia v přesilovce vyrovnala.

Ve druhé třetině se nepřestalo hrát útočně

Ve 24. minutě musel Růžička na trestnou lavici hned na čtyři minuty za faul vysokou holí, a přestože domácí dlouho vcelku bez problémů odolávali, celé oslabení neubránili. Jen 29 vteřin před koncem trestu napřáhl na kruhu po vhazování Skuhravý a dovršil hattrick. Když se těsně před polovinou základní hrací doby trefil z podobného místa i Sailer, se Slavií to vypadalo znovu zle. Místo Nerudy zamířil do branky Furch.

Ani při opětovném dvoubrankovém náskoku hostí ovšem slávisté nerezignovali. Na začátku 35. minuty vypálil tvrdě Červenka, jeho ránu sice Mensator vyrazil, ale pouze před clonícího Bednáře, který pohotově zametl puk do odkryté branky a snížil na 4:5.

Karlovy Vary přidaly ještě jeden gól

Těžko uvěřitelný moment pak nabídla 48. minuta. Kadlec naznačil střelu, místo ní však objel chumel hráčů před sebou včetně Mensatora a zívala na něho zcela prázdná branka. Domácímu bekovi to však bylo málo a trefil jen tyč. Konstrukce branky vzápětí zvonila i na druhé straně, když horní tyčku napálil Kristek, odražený puk však sám ihned dojel a poslal ho za Furchova záda. Závěrečná snaha Slavie o zvrat byla spíše křečí, naopak hosté mohli přidat další branky, ale skóre 4:6 se již nezměnilo.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články