Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Kapitán Voráček: Je to výzva, styl hokeje ale nezměním

Praha - Útočník Jakub Voráček by měl být hlavním ofenzivním esem reprezentace. Nejproduktivnější Čech v základní části zámořské NHL povede tým jako kapitán. "Je to pocta, navíc hrát mistrovství světa doma. Je to výzva a doufám, že uděláme úspěch," řekl Voráček.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK

Že bude lídrem party, se dozvěděl krátce před pondělním tréninkem od kouče Vladimíra Růžičky. "Neměl jsem žádné indicie. Přišel za mnou a řekl, že budu kapitánem. Já řekl, že jo a tím to skončilo," uvedl útočník Philadelphie. "Nevím, jestli vzrostla moje zodpovědnost. Můj styl hokeje se ale určitě měnit nebude," řekl pátý muž produktivity dlouhodobé části NHL v sezoně.

S rolí kapitána jsou spojeny i některé povinnosti, ani to Voráčkovi nevadí. "Je to příjemná starost. Není to, že bych z toho měl hlavu vedle. Je to pocta a sen každého hokejisty být jednou kapitánem nároďáku," zdůraznil. Je připraven i na případný proslov v kabině. "Je tam ale spousta zkušených hráčů. Když půjde do tuhého, třeba ve čtvrtfinále, tak pro nás není problém si to vyříkat. Není potřeba řvát."

Je nám líto, video expirovalo.
Pavelec začne MS na lavičce

Voráček bude mít šanci navázat na úspěšné reprezentační kapitány, jako vzory vyjmenoval Davida Výborného, Pavla Pateru a Roberta Reichla, kteří všichni dovedli tým k triumfům na MS. "Od těch bych se mohl učit," ocenil Voráček hráče zlaté generace z přelomu století. Z NHL připomněl Chrise Prongera a Ricka Nashe, s nimiž hrál ve Philadelphii a Columbusu.

Aktuálně "céčko" ve Philadelphii nosí Claude Giroux. "Od něj čerpám poslední tři roky, co spolu hrajeme. Jsme spolu na ledě i mimo. Vím, jak se chová, co říká a jak reaguje na určité věci," uvedl Voráček, který v reprezentaci převzal funkci kapitána od Radka Smoleňáka. "Alespoň nám to zůstane v partě na Kladně. Nějaké fórky tam byly, že mi předává žezlo," smál se Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články