Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanada deklasovala na MS osmnáctek obhájce titulu Švédy 12:1

Hokejisté Kanady deklasovali při vstupu do mistrovství světa hráčů do 18 let v americkém Planu Švédsko 12:1. Pro obhájce titulu z roku 2019 to byl největší debakl v historii šampionátů této kategorie.

Hattrickem se na kanonádě Kanady podílel Shane Wright. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí přispěl další útočník Brandt Clarke, který v sezoně působil ve slovenské extralize v Nových Zámcích.

Kanada vstřelila po čtyřech brankách v každé třetině a překonala tak svou výhru nad Švédskem ze čtvrtfinále z roku 2003 z ruské Jaroslavle, kde zvítězila 8:1.

"Byl to souboj chlapů proti klukům. Musíme se z toho poučit, máme den volna a potom zápas proti Švýcarsku. Věřím, že v něm budeme lepší," uvedl kouč Švédska Anders Eriksén, jehož tým v pondělí na úvod vyhrál nad Běloruskem 5:1.

Švýcaři po úvodním vítězství nad Lotyšskem 4:2 podlehli v úterý Bělorusku vysoko 1:7. Hattrickem zazářil Danila Klimovič.

Ve skupině A ve Friscu vyhráli domácí Američané nad Německem 5:3, připsali si první výhru po porážce s Ruskem 6:7 v prodloužení a posunuli se do čela tabulky před českou reprezentaci, která v pondělí na úvod porazila Německo (3:1).

Její další soupeř Finsko, se kterým budou svěřenci trenéra Jakuba Petra hrát ve čtvrtek od 3:00 SELČ, začalo výhrou nad Ruskem 4:3 po samostatných nájezdech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články