Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kádr Liberce projde velkou proměnou, sníží i rozpočet prvoligové farmy

Liberec - Největší proměnou od postupu do extraligy projde kádr hokejistů Liberce, který v uplynulé sezoně musel hájit účast v extralize až v baráži. Vedení Bílých Tygrů na dnešním jednání také řešilo další fungování prvoligové farmy v Benátkách nad Jizerou, kterou se rozhodlo zachovat, ale sníží se rozpočet na její fungování. Nejčerstvější posilou klubu se pak stal obránce Tomáš Voráček z Vítkovic.

"Máme za sebou neúspěšnou sezonu, chceme si z toho vzít ponaučení, proč k tomu došlo," řekl novinářům generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech. "Nemůžeme jít do další sezony s tím samým týmem. Na neúspěchu jsme se podíleli všichni, věřili jsme něčemu, co jsme asi přehnali. Největší podíl je ale na hráčích. Personálně nebyl složený a doplňovaný tak, aby se potýkal s takovým umístěním."

Liberec si plánoval, že bude doplňovat kádr hráči, kteří vyrostou v Benátkách, takže ušetří na angažování drahých posil. Teď se ale vrací k tomu, že bude doplňovat kádr zvenčí. "V tuto chvíli nás neposunou hráči z Benátek, ale musíme sáhnout po příchodech," podotkl Jech. Farma ale bude pokračovat, i když byla na stole varianta jejího konce.

Ctibor Jech:

"Pojedeme v programu Benátek dál, po roce dvou si to vyhodnotíme. Zasáhneme tam do skladby týmu. Posuneme tam mladší hráče a připravíme je na záskok do extraligy. Musí nám přinášet efekt doplňování levnými hráči. Je to pro nás zátěž nějakých 12 až 15 milionů, ta částka se teď sníží."

Liberec se chystá oproti minulým rokům výrazně proměnit kádr. Do útoku už přišli Martin Bartek z Pardubic a Jakub Valský z Kladna, dnes Bílí Tygři potvrdili příchod Tomáše Voráčka. "Plánujeme příchod jednoho až dvou beků a také dvou až tří útočníků. Nemáme obsazený post druhého brankáře za Markem Schwarzem," doplnil Jech. Klub řeší, zda bude nadále sázet na Tomáše Vošvrdu, nebo zvolí jinou dvojku.

V týmu Bílých Tygrů naopak končí obránci Jiří Moravec, David Štich a útočníci Lukáš Vantuch a Slovák Peter Galamboš. Vedle Vošvrdy vypršela smlouva také útočníkům Radku Dudovi nebo Jaroslavu Kudrnovi. Duda míří do Plzně a setrvání Kudrny je v jednání. 

Při stavbě kádru je také klíčové rozhodnutí jednačtyřicetiletého Petra Nedvěda. "Pokud bude pokračovat, chtěli bychom kolem něj postavit hráčské zázemí, aby se využila plně Petrova kvalita," řekl Jech. Klub podle něj nechce opakovat situaci z loňska, kdy čekal na Nedvědovo rozhodnutí až do poloviny srpna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články