Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Juniorky porazily i Slovenky a vyhrály nižší skupinu MS. Čeká je Finsko

Hokejové juniorky ovládly výkonnostně nižší skupinu MS. V Östersundu porazily na závěr skupiny B Slovenky 4:3 a tabulku vyhrály beze ztráty bodu. Ve čtvrtečním boji o semifinále se svěřenkyně trenéra Dušana Andrašovského utkají s Finskem.

České juniorky do 18 let
zdroj: Český hokej autor: Karel Švec

Český tým po výhrách nad Švýcarskem 3:2 a Japonskem 5:2 narazil na dosud také suverénní Slovenky a ujal se vedení v čase 3:17, kdy využila přesilovou hru Adéla Šapovalivová. Ve 13. minutě ale odpověděla ve vlastním oslabení Nela Lapušanová.

Teprve čtrnáctiletá hráčka Žiliny, která po úvodních dvou zápasech vedla se sedmi body produktivitu a s pěti góly byla nejlepší střelkyní šampionátu, překonala gólmanku Michaelu Hesovou bekhendovým blafákem.

Hned za 15 sekund vrátila vedení českému týmu Barbora Juříčková a v 36. minutě zvýšila střelou od modré čáry Eliška Hotová.

Ve třetí třetině nejprve snížila v početní výhodě Tatiana Blichová, ale v 52. minutě se také v přesilovce prosadila podruhé v utkání Juříčková. Slovenky ještě 86 sekund před koncem zkorigovaly výsledek díky Zuzaně Dobiašové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články