Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Junioři vstoupí do MS střetnutím se Švédskem, poté čeká Rusko

Čeští hokejisté do 20 let se na juniorském MS jako první střetnou se Švédskem. Utkání se odehraje 26. prosince v kanadském Edmontonu. Následovat budou duely s Ruskem, USA a Rakouskem. Do čtvrtfinále postoupí čtveřice týmů.

Český útočník Karel Plášek proti bekovi USA Quinnu Hughesovi
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rich Lam

Šampionát v Kanadě se oproti původním plánům uskuteční jen v Edmontonu, v Red Deer se hrát nebude. Turnaj se odehraje kvůli koronavirové situaci bez přítomnosti diváků v takzvané "bublině" jako například play-off NHL. I kvůli tomu se bude hrát dvanáct dní místo obvyklých jedenácti. Začne se již 25. prosince.

Český tým odehraje tři ze čtyř utkání ve skupině (proti Švédsku, USA a Rakousku) od 12:00 místního času, tj. od 20:00 SEČ. Pouze s Ruskem bude národní tým hrát od 19:30 (3:30 SEČ). S ohledem na složitou epidemiologickou situaci se tentokrát nebude hrát o udržení, z elitní skupiny nikdo nesestoupí.

Mezinárodní hokejová federace zveřejnila i program přípravných zápasů, Češi se před turnajem utkají s Finskem a Německem.

Program české reprezentace v základní skupině na mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu (25. prosince 2020 - 6. ledna 2021, začátky SEČ):

Sobota 26. prosince: 20:00 ČR - Švédsko.

Pondělí 28. prosince: 03:30 ČR - Rusko.

Úterý 29. prosince: 20:00 ČR - USA.

Čtvrtek 31. prosince: 20:00 ČR - Rakousko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články