Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jordán o neuznaném gólu: Ani jsem se nestihl radovat

Praha - Obránce Michal Jordán mohl vykřesat naději českého týmu na úspěch v semifinále proti Kanadě. Střelou přes klubko hráčů dostal puk do sítě, ale sudí jeho snížení na 1:2 odmítl. Jordán po semifinálové prohře ocenil kompaktnost kanadské hry, přes kterou se Čechům nepodařilo prokousat.

"Myslím, že Kanada se dnes porazit dala. Velmi dobře jsme nastoupili do začátku. V první třetině jsme měli šance a byla vyrovnaná. Pak ale dali gól a ve druhé se nám nepodařilo dát kontaktní gól. Ve třetí třetině si to pohlídali, dobře střežili střední pásmo a nám se tam nepodařilo dostat," řekl ihned po utkání Jordán.

Jordán byl jediným Čechem, který dostal puk za záda gólmana Smithe. Rozhodčího však neuznali pro postavení hráče v brankovišti (Petr Koukal). "Vůbec nevím, záznam jsem ještě neviděl. Nemohu posoudit, jestli tam Kouky byl nebo ne," okomentoval spornou situaci.

Jordán o neuznaném gólu:

"Vystřelil jsem, ale ani jsem se nestihl radovat, protože jsem hned viděl, že rozhodčí rozpažil a gól neuznává. Mohli jsme se vrátit do hry. Byla škoda, že jsme neproměnili některou z těch šancí, které jsme měli."

Českou obranu provětrával hlavně útočník Jason Spezza, který měl šance v přesilovkách, nakonec dal druhý gól Kanady. "Těžko říct, kdo nám dělal největší problémy, hrál dobře celý tým. Hráli velmi dobře kompaktně. Nikoho bych nevyzvedl," uvedl Jordán.

Přes velkou snahu se Čechům, stejně jako na loňském šampionátu, nepodařilo v semifinále skórovat. "Bohužel. Párkrát to skákalo v brankovišti, ale oni to vždy odpálili. Nepodařilo se nám puk dotlačit do branky. Dnes to nevyšlo, ale pořád máme šanci vybojovat medaili a na to bychom se měli zaměřit," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články