Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jaroslavl odtajnila první hráče pro nový tým v KHL

Jaroslavl (Rusko) - Vedení hokejistů ruského klubu Lokomotiv Jaroslavl zveřejnilo první osmičku hráčů, kteří budou hájit barvy týmu v příští sezoně po návratu do KHL. Zpět do soutěže se klub vrátí po roční odmlce způsobené tragédií, při níž v září při cestě k prvnímu zápasu sezony v Minsku zahynul celý tým při letecké katastrofě.

Hokejisté Jaroslavle
zdroj: ČTK/AP

Mezi osmi odtajněnými jmény je mimo jiné obránce se zkušenostmi z NHL Vitalij Višněvskij, který hrál jako kapitán poslední sezonu pod vedením českého kouče Miloše Říhy v Petrohradu a v Lokomotivu již v minulosti působil. Dalšími jsou útočníci Viktor Kozlov (Ufa), který má rovněž bohaté zkušenosti ze zámoří, či lotyšský reprezentant Mikelis Redlihs (Riga).

Po tragické ztrátě prvního týmu, jehož členy byli i Češi Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek, padaly návrhy, aby tým na počest zemřelých hokejistů pokračoval v sezoně, přičemž každý ze soupeřů se měl podílet na stavbě nového týmu dodáním jednoho hráče.

Nakonec klub v prosinci nastoupil s mužstvem tvořeným především juniory a hráči farmářského mužstva do druhé ruské ligy, do KHL se rozhodl vrátit až od sezony 2012/13 a při skladbě mužstva bude moct angažovat z každého celku Kontinentální ligy jednoho hráče.

Z Chabarovsku by tak měl například přijít český forvard Petr Vrána. V nadcházejícím ročníku má mít klub navíc z rozhodnutí soutěže jistý postup do play-off. Mužstvo má už také svého trenéra, jímž se stal bývalý útočník NHL Tom Rowe. Jeho asistentem byl před necelým měsícem potvrzen Dmitrij Juškjevič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články