Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový tým Jaroslavle povede americký trenér Rowe

Jaroslavl - Nově vznikající tým Lokomotivu Jaroslavl bude po loňské tragédii připravovat na návrat do KHL americký trenér. Trojnásobný ruský mistr se dohodl na angažmá s Tomem Rowem, bývalým útočníkem NHL a nynějším asistentem a skautem v týmu Carolina Hurricanes.

Trenér Rowe jako asistent Caroliny Hurricanes
zdroj: Getty Images autor: Gregg Forwerck

Lokomotiv dnes na svém webu neuvedl délku smlouvy s Rowem, pouze to, že novou Jaroslavl povede v příští sezoně. Protože Carolina nepostoupila do play-off NHL, mohl by Rowe být ruskému klubu k dispozici relativně brzy. Na pozici asistenta nastoupí Dmitrij Juškjevič, který plní stejnou roli u ruské reprezentace a má zlatou olympijskou medaili z roku 1992.

Jaroslavl přišla před sedmi měsíci o kompletní mužstvo včetně tří českých reprezentantů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka při pádu klubového letadla cestou na první zápas KHL. Po tragédii klub celou sezonu v Kontinentální lize vynechal.

Při skladbě mužstva má nyní právo angažovat z každého celku KHL jednoho hráče a například z Chabarovsku má do Jaroslavle namířeno Petr Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články