Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Jandač: Hráli jsme aktivně a vydrželi to celých 60 minut

Plzeň - Spokojenost s výsledkem i předvedenou hrou netajil po úvodním utkání českých hokejistů v turnaji Karjala kouč Josef Jandač. Po vítězství 6:3 nad Švédskem jej mrzí jen tři inkasované branky, které bere jako varování před víkendovými zápasy v Helsinkách.

"Hráli jsme hodně dobře, aktivně. A vydrželi jsme to po celých 60 minut. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," řekl Jandač. "Musíme a také chceme hrát aktivně. Nejen proti Švédům. Jen se musíme ještě naučit rozlišovat některé situace," doplnil.

Důležité byly z jeho pohledu góly na 1:0 a 4:2 hned v prvním střídání v první a ve třetí třetině. "Tím, že jsme pak v nástupu do třetí třetiny odskočili o dvě branky, jsme trošičku sundali vítr z plachet soupeři, který ve druhé třetině vytěžil z minima maximum a dal kontaktní gól. V té třetí části už jsme si to ale potom pohlídali," uvedl Jandač.

Měl hodně šťastnou ruku při složení první formace. Sám nečekal, že bude až tak úspěšná. "To úplně ne, že bych něco takového čekal. Ti kluci jsou šikovní, Honza Kovář jako centr umí ty situace dobře podržet a celkově jim to vyšlo. Plzeňákům to dnes celkově vyšlo. Jeřábek dal první gól v nároďáku, Kubalík dal gól, Kovář taky. A Jarda Špaček je uvedený do Síně slávy," pousmál se Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Tři inkasované góly bere i přes výhru jako varování. "Je to dost. První gól byl trochu nešťastný. Při nahození se puk od rozhodčího odrazil k soupeři, což Švédům trochu pomohlo. Při druhém gólu tam bylo špatné rozhodnutí Zohorny. Místo toho, aby si sebral puk ve středním pásmu, tak tam zbytečně vyrazil. Třetí gól, na ten se chci ještě podívat. Druhá vlna nebyla pokrytá, tam jsme byli rozházení," uvedl Jandač.

Do Finska podle původního záměru již nebere kapitána Jana Kováře. "Všichni jsou v dobrém zdravotním stavu. Pojedeme tedy se 13 útočníky, místo Kováře naskočí Bulíř a zapojíme do hry i Lence. Nechtěli jsme už měnit ten původní plán a strategii, i když to dnes vypadalo dobře a zamysleli jsme se nad tím, zda to takhle nenecháme. Ale necháme Honzu doma a pošetříme jeho síly," řekl Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články