Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr okusí v NHL podruhé za sebou trh s volnými hráči

New York - Stejně jako loni při návratu do NHL po třech letech v Omsku si hokejista Jaromír Jágr vyzkouší pozici nechráněného volného hráče a od 1. července se bude rozhodovat o jeho příštím působišti.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Vedle čtyřicetiletého nejproduktivnějšího Evropana by se měl opět po roce ucházet o nové angažmá také útočník Radek Dvořák z Dallasu. Vedle nich budou na trhu volných hráčů v případě, že do 1. července neuzavřou nový kontrakt, také obránci Jaroslav Špaček z Caroliny, Filip Kuba z Ottawy, Pavel Kubina z Philadelphie, Michal Rozsíval z Phoenixu, Radek Martínek z Columbusu či útočníci Jiří Hudler z Detroitu a Petr Sýkora z New Jersey. Statut volného hráče má i Aleš Kotalík, který opustil Buffalo už na prahu minulé sezony a zakotvil v Českých Budějovicích.

Jágr i Philadelphia se v sezoně vyjádřili, že mají zájem o pokračování spolupráce. Jenže k dohodě nedošlo a vedení Flyers údajně čeká na to, jak se navýší platový strop, který má téměř naplněný. Spekuluje se o dalších zájemcích, například o Calgary, kde bude od nové sezony hrát Jágrův bývalý parťák z Omsku Roman Červenka. Případní zájemci ale nesmí s Jágrovým agentem Petrem Svobodou do 1. července oficiálně jednat. Loni podepsala bývalá hvězda Pittsburghu, Washingtonu a New Yorku Rangers s Flyers roční smlouvu na 3,3 milionu dolarů. "Vše se může změnit během chvíle. To samé bylo minulý rok - podle toho, co jsem si myslel, byla ve hře tři mužstva: Detroit, Pittsburgh a Montreal. A najednou - protože máme s Kubou Voráčkem stejného agenta - tak se zeptali, co Jágr... A nakonec jsem skončil ve Philadelphii," řekl Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články