Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hvězdný tým Kanady deklasoval Davos a vyhrál Spenglerův pohár

Davos - Hokejisté Kanady vyhráli po pěti letech Spenglerův pohár. Zámořský tým posílený v době výluky NHL o hvězdy zámořské soutěže působící v Evropě deklasoval ve finále tradičního turnaje 7:2 pořádající Davos.

Tým Kanady na Spengler Cupu
zdroj: ČTK autor: Salvatore Di Nolfi

Jeden z nejsilnějších kanadských výběrů v historii turnaje potvrdil po úvodní nečekané porážce v prodloužení s Mannheimem roli favorita a dokráčel suverénně k vítězství. Oproti Davosu, jenž musel do čtvrtfinále a v neděli absolvoval semifinálovou bitvu s Vítkovicemi, měl v průběhu týdne o dva volné dny více a ty využil.

Javorové listy poslal už po 47 sekundách do vedení Patrice Bergeron a jeho spoluhráči poté postupně navyšovali skóre. Dvakrát se trefili dlouholetý kapitán kanadských týmů na mistrovství světa Ryan Smyth a jednička draftu NHL z roku 2009 John Tavares.

Davos, v jehož dresu se představili také čeští útočníci Petr Tatíček, Josef Marha a Petr Sýkora, tak neobhájil loňské vítězství. Zůstává nicméně s patnácti tituly rekordmanem turnaje, Kanada získala svůj dvanáctý triumf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články