Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Spengler Cupu jsme ostudu neudělali, říká vítkovický Kudělka

Davos - Přestože vítkovičtí hokejisté v nedělním semifinále proti Davosu jen těsně nedosáhli na finále Spengler Cupu, na nejstarším turnaji světa zanechali sympatický dojem. Svěřenci trenéra Petera Oremuse obhájili loňské třetí místo a podle obránce Tomáš Kudělky ani předvedené výkony nebyly špatné.

"Já si myslím, že se opravdu nemáme za co stydět. Za předvedenou hru určitě ne. V zápase s Davosem nám chyběl kousíček k tomu, abychom je porazili. Myslím, že jsme odehráli dobrý turnaj a chybělo málo, abychom byli ve finále," řekl Kudělka.

Vítkovice v alpském lyžařském středisku navázaly na své loňské představení. Porazily vedoucí tým švýcarské ligy Fribourg, dlouho vedly i s bohatým ruským klubem a loňským vítězem KHL Ufou, které nakonec podlehly v prodloužení. Rovnocennou partii sehrály i s Davosem, jenž rozhodl pouhých 22 sekund před koncem řádné doby.

"Všechny zápasy byly parádní. Bylo to level až dva výš než naše liga," řekl Kudělka, kterého nadchla i atmosféra v hale. Všechny zápasy bývají na Spenglerově poháru vyprodány. "Pro tyhle lidi a pro tuhle atmosféru hokej hrajeme. Lidi tě ženou dopředu, nikdo na tebe nepíská, i když tě neznají nebo se ti nedaří. Všichni jsme si to užívali a neudělali jsme ostudu. To platilo ve všech zápasech," řekl Kudělka.

"Odehráli jsme dobrý turnaj a pro nás je teď důležité, abychom se dobře nakopli do ligy, do ledna, který bude z našeho pohledu hodně důležitý. Máme hodně zápasů, hodně domácích zápasů. Doufám, že tento leden bude stejně úspěšný jako ten loňský, kdy jsme se také vrátili ze stejně úspěšného Spengleru a nastartovali se do dalších ligových zápasů," věří Kudělka.

Pětadvacetiletý zadák může mít radost i z toho, že se v Davosu úspěšně vrátil do hry po tříměsíčním zranění ramena. "Já se přiznám, že jsem měl z toho trochu obavy, ale jsem rád, že jsem sem mohl jet a zkusit si tři top zápasy. Myslím, že mi ještě trocha schází, ale rozehrál jsem se, dostal se do toho. Jsem rád, že jsem v Davosu byl, byla tady parádní atmosféra, tým šel za vítězstvími a bylo to fajn," dodal Kudělka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články