Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hradečtí hokejisté jsou kvůli sporům stále bez ledu, musí jezdit do Pardubic

Hradec Králové - Královéhradečtí prvoligoví hokejisté a družstvo dorostu kvůli sporům o zimní stadion nemají vlastní led a musejí jezdit trénovat do Pardubic. Radnice se bude snažit soudně dosáhnout toho, aby nájemce a provozovatel městského stadionu začal s výrobou ledu nebo si chlazení mohl zajistit sám hokejový klub. Novinářům to dnes řekl primátor Zdeněk Fink.

Brankář Hradce Králové
zdroj: isifa/VLP autor: Taneček David

Kdy by hradečtí hokejisté mohli začít s přípravou na novou sezonu na vlastním stadionu, není jasné. "Bylo by to věštění z křišťálové koule. Budeme to řešit právní cestou," řekl člen představenstva hokejového klubu a vedoucí odboru správy majetku města Ondřej Votroubek. Zvýšené náklady na trénování v Pardubicích klub zatím hradí z peněz, které měl platit provozovateli stadionu.

Nájemcem a provozovatelem stadionu je od roku 2006 firma ABD INVEST. Letos v únoru radnice firmě kontrakt za 600 milionů korun na nájem a rekonstrukci stadionu vypověděla. ABD INVEST pak dala klubu výpověď z nájmu a začátkem července mu zakázala vstup na stadion. Klub se ale obrátil na soud a ten mu 17. července vydáním předběžného opatření užívání stadionu umožnil.

V žádné ze dvou hal stadionu však není vyrobený led, ač v menší hale měl podle původních smluv již být. Hokejisté jsou ohledně ledu závislí na ABD, protože soud klubu přístup k technologiím na jeho výrobu nepovolil. Nyní se radnice bude snažit dosáhnout přístupu k chladicí technologii další žádostí o vydání předběžného opatření. Vyřešení celého sporu může významně zkomplikovat to, že od pondělí je s firmou ABD INVEST vedeno insolvenční řízení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články