Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec rozdrtil berlínské Eisbären a postupuje v Lize mistrů z prvního místa

I v oslabené sestavě si hokejisté Hradce Králové připsali v Lize mistrů páté vítězství v řadě a do vyřazovacích bojů postoupili z první příčky skupiny G. Eisbären Berlín porazili 8:2, po dvou gólech vstřelili Radovan Pavlík a junior Lukáš Pajer.

"Nebyl to jednoduchý zápas, výsledek úplně neodpovídá jeho průběhu. Zlomovým momentem bylo oslabení tři na pět, ve kterém jsme vyrovnali na 2:2 a potom se štěstím ubránili přesilovky soupeře. Stejně jako v Berlíně pak rozhodla třetí třetina," řekl trenér Hradce Tomáš Martinec.

"Měli jsme hodně těžkou skupinu, každý zápas jsme museli hrát na krev a je ohromně cenné, že jsme se dokonce dostali před Frölundu. Pořád je to ale 'jenom' postup ze skupiny, teď uvidíme, koho nám připraví los," doplnil Martinec.

Mountfield hrál bez osmi zraněných hráčů i kapitána Smoleňáka, jehož roli převzal Kevin Klíma. Ten neproměnil v první třetině dva úniky. Za domácí se z řady šancí prosadil pouze americký obránce Rymsha, který v deváté minutě odpověděl už po 19 sekundách na vedoucí gól nejlepšího střelce soutěže Boychuka.

Druhá část nabídla stejný vývoj skóre. Z územní převahy Hradce vyplynul paradoxně gól soupeře, když růžek za brankářem Kiviahem trefil White. Vyrovnání ale bylo ještě překvapivější: Radovan Pavlík skóroval ze samostatné akce v oslabení tři na pět.

Domácí rozhodli o vítězství skvělou pasáží mezi 45. a 51. minutou, kdy sedmnáctiletého brankáře Noacka překonali čtyřikrát. Postupně se trefili kapitán Klíma, podruhé Pavlík a v přesilových hrách Pajer s Okuliarem. Junior Pajer potom využil i další početní výhodu a výsledek uzavřel na 8:2 Veselý.

Hradec Králové v tabulce dorovnal Frölundu, na prvním místě skončil díky bilanci ze vzájemných utkání. Při rovnosti bodů i skóre pro něj rozhodl nejvyšší počet vstřelených branek v jednom ze dvou zápasů.

Hradec Králové - Eisbären Berlín 8:2 (1:1, 1:1, 6:0)

Branky a nahrávky: 9. Rymsha (Kevin Klíma), 30. R. Pavlík (Štohanzl, Jank), 45. Kevin Klíma (Rymsha), 48. R. Pavlík (Pajer, Naar), 50. Pajer (McCormack, Lalancette), 51. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma), 54. Pajer (McCormack, Lalancette), 58. J. Veselý (Jank, Lalancette) - 9. Boychuk (Mauer), 28. White (Fiore). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Hribik - Klouček, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2788.

Hradec Králové: Kiviaho - Piegl, Kalina, Rymsha, Jank, McCormack, Naar - J. Veselý, Lalancette, Cingeľ - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík - K. Lang, Morong, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články