Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hokejový Turnaj mistrů možná opět ožije

Praha - Vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF) se pokouší opět oživit projekt Turnaje mistrů. Zástupci IIHF oslovili šest evropských zemí včetně České republiky, zda by měly zájem vyslat své mistry na turnaj, který by se v lednu příštího roku hrál v Petrohradě. Českou extraligu by případně zastupoval mistrovský Třinec, jehož zástupci by se podle neoficiálních informací konfrontaci se šampiony nejlepších evropských lig nebránili.

"Mezinárodní federace zatím jen sondovala, jestli by měli mistři zájem tento turnaj hrát. My jsme jim řekli, že rozhodnutí necháme na klubech," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. "Čekáme ale na bližší specifikaci (turnaje). Žádné informace o podmínkách startu jsme nedostali. Přišel nám jen e-mail s otázkou, zda tuto aktivitu podpoříme," dodal Urban.

Podle informací ruských medií by se turnaj v Petrohradu hrál od 5. do 8. ledna 2012. Představit by se na něm měli zástupci KHL (Ufa), České republiky, Finska, Švédska, Švýcarska a Německa. Šest celků by v turnaji bylo rozděleno do dvou tříčlenných skupin a jejich vítězové by se utkali ve finále o Pohár prezidenta IIHF.


Turnaj mistrů se v Petrohradu již v minulosti hrál, v letech 2005 až 2008 jako takzvaný Super Six. V sezoně 2008/09 jej nahradil projekt Ligy mistrů, který však po roce ekonomicky zkrachoval. Od té doby se každoročně spekuluje o tom, zda bude Liga mistrů obnovena, ale zatím k tomu nedošlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články