Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejový obránce Platil skončil v Čeljabinsku

Čeljabinsk (Rusko) - Český hokejový obránce Jan Platil předčasně končí angažmá v týmu Kontinentální ligy Traktoru Čeljabinsk. Šestadvacetiletý kladenský odchovanec přišel do Čeljabinsku loni v létě z Chabarovsku a měl platný kontrakt do konce tohoto ročníku. Podle vicegubernátora Čeljabinské oblasti Andreje Kosilova se vedení klubu mimo jiné nelíbilo Platilovo časté vylučování a potyčky se soupeři. Informaci uvedly oficiální internetové stránky klubu.

"Zatím ještě čekám na vyjádření, co mi napíše klub. Jde o jednostrannou záležitost a je přece potřeba dodržovat podmínky kontraktu, který má Honza uzavřený do roku 2010," řekl hráčův agent Jaroslav Zídek. "V návaznosti na to je pak možné řešit případné finanční vyrovnání a další věci, jako je třeba další působiště," doplnil Zídek.

Platil v této sezoně nasbíral ve 20 zápasech čtyři asistence a inkasoval 64 trestných minut. Podle vyjádření ředitele Traktoru Isaka Valického nebyl trenér Andrej Nazarov s výkony účastníka mistrovství světa v roce 2007 v Moskvě spokojený. "Skládáme tým z hokejistů, ne z boxerů. Za krátkou dobu nasbíral příliš mnoho trestů," citovala ruská média Kosilova. "Moc se mi tyto důvody nezdají," oponoval Zídek. "Výkonnost po letní přípravě ve Philadelphii měl dobrou, klub měl na začátku sezony výsledky a nebyl problém. Poslední dobou se jim však nedaří, tak to skoro vypadá, že to potřebují na někoho hodit," dodal Zídek.

Hledání nového angažmá se teprve rozjíždí

Klub údajně jednal o Platilově výměně do Chabarovsku nebo Jekatěrinburgu, ale neúspěšně. Ve hře je prý nyní kazašský Barys Astana. Platilův agent nechtěl zatím předbíhat. "Já jsem osobně zatím vůbec s nikým nemluvil, možná ho nabízel jinam samotný klub. Uvidíme, zda bude vůbec někde místo. Najít hráči angažmá v rozehrané sezoně nebývá snadné. Týmy jako Kazaň nebo CSKA Moskva chtějí stále posilovat, ale neshánějí beky. Uvidíme, kde si ještě mohou dovolit dalšího cizince," poznamenal Zídek.

Platil se po šestiletém působení v zámoří, kde hrál nejdříve OHL za Barrie a pak na farmě Ottawy v Binghamtonu v nižší AHL, vrátil do Evropy v roce 2006 a zamířil do finského klubu Lukko Rauma. Odtud odešel po půlce sezony do CSKA Moskva, pak následovala angažmá v Chabarovsku a Čeljabinsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články