Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Hokejovou dvacítku čekají úvodní přípravné zápasy, první trénink ještě vedl Rulík

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let se v Chomutově sešla na přípravném kempu před odletem do Finska. Na severu Evropy se střetne s domácím výběrem a se Švýcarskem, poprvé pod vedením nového trenéra Patrika Augusty.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dvacítka začala sezonu přípravným kempem v Chomutově

Trénink vedl ještě Radim Rulík, který celý kemp v červnu připravil. Ve Finsku bude už ale na střídačce velet jeho nástupce Augusta.

"Mám možnost se zblízka seznámit s prací Radima a jeho týmu. Hodně věcí spolu konzultujeme. Jelikož se všechno seběhlo trochu narychlo, tak toho mohu využít i k poznání hráčů," uvedl Augusta.

"To je právě to, proč jsme tu, abychom se poznali, protože jsme se znali jen jako soupeři. Z těch prvních dnů mám pocit, že to má podobně nastavené, takže si myslím, že by to neměl být problém," dodal Rulík k nadcházející změně v realizačním týmu.

Přípravné zápasy poslouží k výběru adeptů na nominaci na mistrovství světa. Vedle už prověřených hráčů mají šanci i hokejisté, kteří momentálně v Chomutově trénují.

"Nebyli jsme teď asi měsíc na ledě, takže je fajn se tady rozjezdit a zahrát si pár zápasů. Bude to trochu oťukávání, ale trenéři mají možnost nás poznat," řekl brankář Michael Hrabal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články