Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Hokejové Ústí čelí insolvenčnímu řízení

Ústí nad Labem - Prvoligový klub Slovan Ústečtí Lvi je v insolvenčním řízení. Na krajský soud v Ústí nad Labem se obrátili zástupci dvou firem, kterým hokejový klub dluží dohromady téměř 2,5 milionu korun.

"Je to nepříjemné, ale budeme to řešit," uvedl manažer klubu Vladimír Evan pro MF Dnes. Ústečtí Lvi dluží firmě All Sports 1,98 milionu korun, Sporttime požaduje proplatit pohledávky za 485 tisíc korun. V obou případech za sportovní zboží.

Podle Evana chce klub ekonomické problémy, které má již řadu měsíců, vyřešit po sezoně. Momentálně je prioritou Ústí zachránit se v první lize. "Požádali jsme je (věřitele), aby posečkali," řekl manažer klubu. "Současné představenstvo zdědilo po bývalém managementu tak vysoké závazky, že není v jeho silách je splatit okamžitě," vysvětlil Evan.

Klíčové bude nespadnout

Tým vedený koučem Milanem Skrbkem hraje ve skupině o 9. až 14. místo, kterou čtyři kola před koncem vede. Má tak reálnou šanci, že se vyhne baráži. To je podle Evana podmínka zástupců firem, se kterými klub jedná o spolupráci a podpoře.

"Partneři pro oddlužení s námi budou rokovat až po ukončení sezony a udržení prvoligové licence. Do té doby ne," uvedl Evan.

Klub má podle dostupných informací dluhy vyšší než 2,5 milionu korun. Ve svém návrhu na to upozornily i dvě firmy, které se obrátily na soud. Lvi podle nich dluží i hráčům či bývalému trenérovi a manažerovi Jaromíru Šindelovi. Pokud Lvi dluhy nesplatí, hrozí jim konkurs.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články