Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Gudas: Nechtěl jsem být vytrejdován, ale už se těším na nový start

Praha/Tampa (USA) – Když mu v noci zazvonil telefon, čekal, že bude řešit maximálně nějakou drobnost. Místo toho Radko Gudas zjistil, že ho Tampa Bay vyměnila do Philadelphie. Řízného obránce informace zaskočila. Zároveň ale přiznal, že se nové výzvy nemůže dočkat. "Těším se na příští sezonu a zkusím nový start. Nebude to v Tampě, ale ve Philadelphii. To je hokejový život," doplnil čtyřiadvacetiletý obránce.

Radko Gudas
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

Tampa za momentálně zraněného Gudase získala jiného obránce Braydona Coburna a práva výběru v prvním a třetím kole draftu. Lightning českému hráči celou transakci jen oznámili. "Nečekal jsem to. Neměl jsem vůbec tušení, že by něco takového mohlo přijít nebo že by se o mně bavili, takže překvapení. Zavolali mi v neděli v jednu hodinu v noci. Ale stalo se a uvidíme, jak to bude dál," řekl Gudas, který zatím v NHL hrál jen za Tampu Bay.

"Je jasné, že jsem nechtěl být trejdovaný, na druhou stranu jsem rád, že jdu zrovna do Philadelphie. Vím, že mě tam chtějí. Už jsem mluvil s manažery i trenérem a všichni jsou nadšení, že mě mají v týmu. Těším se na příští sezonu a zkusím nový start. Nebude to v Tampě, ale ve Philadelphii. To je hokejový život," doplnil čtyřiadvacetiletý obránce.

Svou premiérovou výměnu v NHL už probral s otcem a bývalým reprezentantem Leem Gudasem. "Když táta hrával, tak hodně cestoval a měnil týmy. Vzali jsme to z té lepší stránky a snažili se na tom najít víc pozitivních věcí," přiblížil odchovanec Kladna.

Jeho koleno se po lednové operaci hojí a Gudas pomalu vyhlíží návrat. "Na led bych mohl tak za čtyři, pět týdnů. Od operace se to zlepšilo, už chodím bez berlí, ale ještě to není ono. Nějaký měsíc pak budu muset na ledě strávit, než naskočím do zápasů," prohlásil.

Už hrál nižší americké soutěže v Everettu, Norfolku a Syracuse, ale zatím neumí odhadnout, jak bude ve Philadelphii vypadat jeho hokejový i osobní život. "Nedokážu si to představit. Nikdy jsem tam nebyl a nevím, co od toho mám očekávat. Ale nemůžu říct, že se netěším. Bude to zase něco jiného a jsem za tu příležitost rád," řekl český hokejista.

O Flyers mu stačil předat základní informace útočník Philadelphie a spoluhráč z loňské olympiády v Soči Jakub Voráček. "Už jsme si psali a volali, co a jak. Naznačoval mi, jak ten tým vypadá a takové maličkosti. Až tam poletím, tak se sejdeme," dodal Gudas, který s přítelkyní v nejbližších týdnech očekává narození prvního potomka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články