Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Gross nabídku reprezentace odmítl. Potřebuji denní práci, vysvětlil

Vize Petra Nedvěda o složení nového trenérského týmu pro hokejový národní tým dostala první výraznou trhlinu. Pavel Gross nabídku být jedním z asistentů Kariho Jalonena po chvíli rozmýšlení odmítl. Pro Deník Sport vysvětlil, že chce v současnosti pracovat nadále na klubové úrovni.

Pavel Gross
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Eibner-Pressefoto

"Vyhodnotil jsem si to tak, že zkrátka potřebuju dennodenní práci. Vyvíjet mužstvo, být součástí jeho progresu. Já už někdy před šesti roky dostal nabídku od německého národního týmu. Odmítl jsem ho ze stejného důvodu jako nyní," uvedl Gross v rozhovoru pro Deník Sport.

"Cítím zkrátka, že jsem ještě nedospěl do stavu, abych opustil denní práci a dělal jinou," uvedl třiapadesátiletý kouč, který v současnosti vede německý Mannheim a má smlouvu i na následující dvě sezony.

Nové složení trenérského štábu reprezentace by výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje měl řešit ve čtvrtek 17. března. Po nevydařených olympijských hrách v Pekingu, kde Česko poprvé v historii nepostoupilo do čtvrtfinále, byl odvolaný hlavní kouč Filip Pešán i se svými asistenty.

Generální manažer Nedvěd byl poté pověřen, aby funkcionářům připravil návrhy na nové složení trenérského týmu. Jeho preferovanou variantou je angažování Jalonena, jehož asistenty měli být Miloslav Hořava a Gross.

"Dělat s takovými fachmany by byla velká čest, nabídky Petra Nedvěda si moc vážím. Moc mě to potěšilo. Rozhodl jsem se tak, jak jsem se rozhodl," uvedl Gross. Bývalý útočník pražské Sparty žije od roku 1990 v Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články