Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Flek se proti Liberci zranil a na Channel One Cup místo něj pojede Lenc

Jediný nováček v nominaci hokejové reprezentace Jakub Flek se kvůli zranění omluvil z nadcházejícího Channel One Cupu. Kouč Miloš Říha starší místo něho povolal libereckého Radana Lence. Šestadvacetiletý útočník Karlových Varů se zranil během nedělního extraligového utkání proti Liberci a bude mimo hru dva až čtyři týdny.

Jakub Flek
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Flek se zranil po souboji s gólmanem hostů Dominikem Hrachovinou v prodloužení. Ze hry ho vyřadily problémy s kolenem.

"Je to už podruhé, co je zraněný, má smůlu. Chtěli jsme si ho zkusit už na tom prvním turnaji na mezinárodním poli. Sám je z toho nešťastný, ale to se nedá nic dělat. Máme dostatečně silné mužstvo, abychom ho doplnili, pro něho osobně je to samozřejmě smůla," řekl Říha.

Osmadvacetiletý Lenc patřil mezi dopředu určené náhradníky. "Bavili jsme se s Tomášem Fořtem, ale ten pořád trošku cítí zranění, takže nás poprosil, zda by to mohl doléčit. Spojili jsme se také s Jiřím Smejkalem, který ale také není od včerejška stoprocentní, proto jsme zvolili tuhle variantu," vysvětlil Říha.

V nedělním utkání, které hokejisté Energie vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech a utnuli desetizápasovou vítěznou sérii Liberce, měl smůlu také Flekův týmový spoluhráč Dávid Gríger. Pětadvacetiletý Slovák má rovněž potíže s kolenem a na stejnou dobu je odhadována i délka jeho absence. Oba paradoxně zasáhli ještě do nájezdů a právě Gríger v nich rozhodl o výhře Západočechů.

Český tým vstoupí do druhého dílu série Euro Hockey Tour v domácím prostředí v Plzni čtvrtečním zápasem proti Finsku. Po pátečním přesunu do Moskvy se v sobotu utká s domácí sbornou a v neděli změří síly se Švédskem.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články