Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Finové ubránili i hvězdné Rusy a v Brně útočí na celkový triumf v EHT

Rusové posíleni o hvězdy z NHL nestačili na opět kompaktně hrající Finy, kteří si pomohli třemi využitými přesilovkami a nakonec zvítězili 3:1. V závěru se za sbornou trefil jen Alexandr Ovečkin až v poslední minutě. Suomi tak mohou pomýšlet na celkové prvenství na Českých hokejových hrách a zároveň v celém seriálu Euro Hockey Tour.

Utkání Rusko – Finsko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Rusové s dvanácti posilami z NHL v sestavě v čele s Alexandrem Ovečkinem, Jevgenijem Malkinem či Nikitou Kučerovem zůstávají bez bodu.

Finové zařadili do sestavy pouze jednu ze svých dvou akvizic z nejlepší ligy světa - obránce Henriho Jokiharjua - a v šesté minutě se při Něstěrovově vyloučení ujali vedení. Pesonen přihrával před branku na Kakka a puk si srazil do vlastní branky Chafizullin.

Sborná nedokázala odpovědět při vyloučení Tyrväinena a krátce po přesilovce musel Georgijev krýt únik Ruotsalainena. V 16. minutě zlikvidoval Lankinen šanci ruského kapitána Kovalčuka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko – Finsko

Při dalším Kučerovově trestu ve 45. minutě se trefil od modré čáry přesně k levé tyči Kaski a Finové vedli už 3:0. Vzápětí šel pykat letošní suverénní vítěz produktivity NHL Kučerov potřetí, ale sborná odolala.

Podařilo se jí pak už jen 50 sekund před koncem sebrat čisté konto Lankinenovi poté, co se po přihrávce Kuzněcova trefil ze své klasické parkety z levého kruhu Ovečkin.

České hokejové hry v Brně, součást Euro Hockey Tour:

Rusko - Finsko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 60. Ovečkin (Kuzněcov) - 6. Pesonen, 31. Lehtonen (Rajala, Kakko), 46. Kaski (Ojamäki). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:3. Diváci: 7132.

Rusko: Georgijev - Něstěrov, Sergačov, Zajcev, Orlov, Zub, Chafizullin, Jelesin - Kučerov, Malkin, N. Gusev - Dadonov, Kuzněcov, Ovečkin - Kaprizov, Anisimov, Grigorenko - S. Plotnikov, Andronov, Kovalčuk - Tělegin. Trenér: Ilja Vorobjov.

Finsko: Lankinen - Koivisto, Lehtonen, Jokiharju, Sund, Kaski, Mikkola, Vainio, Lindbohm - Kakko, Ruotsalainen, Rajala - Kuusela, S. Manninen, H. Pesonen - Ojamäki, Luostarinen, Kiviranta - Anttila, Tyrväinen, J. Sallinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články