Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zadina si pochvaluje formu Třince. Nechci to zakřiknout, ale všechno zatím funguje, raduje se

Filip Zadina doléčil během přerušení extraligy zranění a po pauze skóroval ve všech třech duelech za Třinec, který dočasně posílil z Detroitu. Dvacetiletý kanonýr zařídil výhru Ocelářů v Liberci dvěma góly a celkově si vylepšil bilanci ze tří vystoupení v nejvyšší soutěži na pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Oceláři ani v pátém duelu v sezoně nepoznali přemožitele.

Filip Zadina
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

"Vítězství se nerodilo vůbec lehce. Liberec je velmi kvalitní tým, který je hlavně doma hodně silný. První třetina nebyla z naší strany dobrá. Rozjížděli jsme se velmi pomalu, možná nám uškodily špatně sehrané přesilovky," řekl Zadina.

"O přestávce jsme si k tomu ale něco řekli a od druhé části naši hru výrazně zlepšili a vyrovnali. Potom přišly také góly a nakonec jsme dokázali zápas strhnout na naši stranu. Jsme nesmírně rádi, že jsme zvítězili," podotkl.

Liberec se v utkání dostal díky gólu Dávida Grígera v přesilové hře do vedení. Ve druhé třetině mohl pak dokonce ve dvojnásobném oslabení svůj náskok zvýšit, třinecký brankář Jakub Štěpánek ale výborně zasáhl. Z následného přečíslení Zadina přesnou ranou k tyči vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

"Byl to určitě jeden z klíčových momentů. Liberec má ve svém kádru hodně rychlé bruslaře a těžko se brání. Byla tam nepřesná přihrávka z naší strany a domácí nám tam trochu ujeli. Gólman ale výborně zareagoval a stačil kotouč vypíchnout. My jsme rychle přešli do protiútoku a povedlo se nám nakonec přesilovku proměnit v důležitý vyrovnávací gól," uvedl Zadina, kterého si v roce 2018 Detroit vybral v draftu jako šestého hráče celkového pořadí.

Druhý a zároveň hodně šťastný gól pardubického odchovance v zápase se nakonec ukázal být vítězným. "Druhá branka byla hodně se štěstím, takový náhoďák. Já se otáčel a chtěl jsem puk poslat rychle na branku. Kváčovi to tam nějak propadlo, abych řekl pravdu, tak ani nevím jak. Samozřejmě jsem za to rád, protože nás tato branka poslala do vedení a byl to další z hlavních momentů zápasu," pochvaloval si Zadina, který má v NHL na svém kontě zatím 37 zápasů a 18 bodů za devět gólů a stejný počet nahrávek.

Oceláři v duelu potvrdili skvělou formu z úvodu sezony a jako jediní zatím zůstávají neporažení. V pěti odehraných duelech zatím ztratili jediný bod.

"Všechno nám zatím funguje. Nechci to zakřiknout, ale oba gólmani nám chytají výborně, v obraně neděláme zbytečné chyby a také jsme hodně produktivní směrem dopředu," prohlásil Zadina.

"Hrajeme naplno od první do poslední minuty, na ledě děláme maximum a vychází nám to. Vážíme si toho, že se nám takhle daří a sbíráme body. Věřím, že budeme v takovýchto výkonech pokračovat co nejdéle," přál si Zadina, který zatím nemá o své další budoucnosti úplně jasno. V Třinci má kontrakt do poloviny listopadu.

"Zatím úplně nevím, co se mnou bude. Čekám, co se bude dít v USA po volbách a jaký bude postoj Detroitu. Jsem moc rád, že zatím můžu být tady a hlavně hrát. Rád bych byl v Třinci co nejdéle a pomohl, jak jen to jde. Potom bych se připojil k týmu v Americe a připravil se na sezonu NHL," dodal Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články