Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zachráněnou Olomouc převezme Venera

Olomouc - Hokejisty Olomouce bude od příští sezony trénovat Zdeněk Venera. Bývalý kouč Zlína, Karlových Varů, Komety Brno a Pardubic nahradí Petra Fialu, jenž vedl hanácký tým od roku 2007 a nyní se přesune k juniorům. Venera bude na střídačce spolupracovat s dosavadním asistentem Jiřím Dopitou.

Pod vedením pětapadesátiletého Fialy Olomouc loni postoupila do extraligy a minulý týden se po úspěšném zvládnutí baráže mezi elitou udržela. O dva roky starší Venera naposledy trénoval v Pardubicích, kde v lednu předčasně skončil.

"Neměnili jsme trenéry z toho důvodu, že bychom byli nespokojení. Nešli jsme do sezony s tím, že pokud se nedostaneme do play-off, bude to pro nás neúspěch. Naším cílem bylo zachránit se a to se povedlo," řekl olympijský vítěz Dopita, který je zároveň jednatelem klubu.

Dodal, že trenérská změna po osmi letech má být pro mužstvo novým impulzem a oživením. "V žádném případě však neproběhla z toho důvodu, že bychom byli s prací Petra Fialy delší dobu nějak nespokojení. Naopak! S jeho prací jsme byli velice spokojení, myslím, že mu patří velký dík. Udělal zde za ty roky obrovský kus práce," prohlásil Dopita.

S Venerou bude ještě hovořit o podobě spolupráce. "Chtěli bychom, aby to mezi námi fungovalo víceméně půl na půl s tím, že by misky vah byly spíše na Zdeňkově straně. Finální slovo by měl mít zřejmě on, kompetence bychom měli mít ale rovnocenné. Budeme to ale ještě řešit," podotkl Dopita.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články