Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vondráčkův hattrick v oslabení zajistil Karlovým Varům výhru na ledě Motoru

Karlovy Vary vyhrály v předehrávce 27. kola na ledě Českých Budějovic 5:2 a posunuly se na 9. místo tabulky. Hattrickem se na výhře Energie podílel kapitán Tomáš Vondráček, který všechny branky vstřelil ve třetí třetině v oslabení.

Utkání České Budějovice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Motor se představil potřetí v řadě doma, na nedělní výhru nad Spartou ale nenavázal. Hosté se dostali do vedení již po 35 sekundách hry, kdy po akci Ondřeje Beránka otevřel skóre Mikúš.

Domácím činila značné starosti aktivní útočná hra Západočechů provázená důsledným napadáním. Obrana Motoru byla stále v permanenci, nepouštěla však hosty do velkých šancí.

V ofenzivě se Jihočechům nedařilo, jejich snaha končila často jen nahozením nebo nepřesnou přihrávkou. Brankář Novotný, který se do sestavy Karlových Varů vrátil po pěti zápasech, navíc chytal spolehlivě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Karlovy Vary

Ve druhé třetině Motor přidal, vyrovnat se snažili Karabáček, Šenkeřík nebo Vráblík, v koncovce ale neuspěli. Domácí se neprosadili ani v přesilovce.

Na druhé straně zahrozil uzdravený Černoch, který se zranil v polovině září. Největší šanci měl po Vondrkově akci Ondráček, Novotného ale nepřekonal.

Góly začaly padat až ve třetí třetině. Nejprve se v přesilové hře prosadili hosté. Plutnarovi se nevydařil nápřah od modré čáry, ale puk "doplaval" na levý kruh k volnému Koblasovi, který střelou bez přípravy podruhé překonal Hrachovinu.

Vzápětí hráli přesilovku také Jihočeši a kapitán Gulaš přesným pasem našel u levé tyčky Abdula, jenž pohotově zařídil kontaktní gól. Do obrovských šancí se potom dostali domácí Holec a Západočech Hladonik, vyznamenali se však brankáři.

V 53. minutě dostal čtyřminutový trest hostující Plutnar, domácí však početní výhodu k vyrovnání nevyužili. Sice se jednou sami prosadili, hned dvakrát ale sami inkasovali. A vždy Hrachovinu překonal Vondráček.

V 59. minutě byl vyloučen Dlapa, Jihočeši odvolali brankáře, ale místo snížení opět inkasovali. A opět se prosadil Vondráček, který tak zkompletoval hattrick.

Motor České Budějovice - Energie Karlovy Vary 2:5 (0:1, 0:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 47. Abdul (Gulaš, Pech), 54. Percy (D. Voženílek, Vondrka) - 1. T. Mikúš (O. Beránek), 45. Koblasa (Plutnar, T. Mikúš), 54. Vondráček (Flek), 56. Vondráček (Dlapa, M. Rohan), 60. Vondáček (T. Havlín, Flek). Rozhodčí: Šír, Kika – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:3. Diváci: 4508.

České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Vráblík, Štich, M. Jandus - Gulaš, Pech, Ondráček - Vondrka, M. Hanzl, Abdul - Valský, D. Voženílek, Chlubna - Karabáček, Holec, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán, T. Havlín, L. Doudera - Flek, Kulich, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, Immo - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Hladonik, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články