Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice znají Petrova nástupce, sestupem ohrožený tým se pokusí probudit Trličík

Novým trenérem extraligových Vítkovic se stal Mojmír Trličík, který v závěru minulého týdne původně jen dočasně nahradil odvolaného Jakuba Petra. V pozici asistentů budou v ostravském klubu působit Rostislav Klesla a Ladislav Svozil.

Trenér Mojmír Trličík
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Majitel klubu Aleš Pavlík jednal i s dalšími adepty na uvolněný post, ale rozhodl se pro Trličíka. "Řešili jsme všechny možné varianty a nakonec jsme vyhodnotili jako nejideálnější ponechat jako hlavního kouče Mojmíra Trličíka," uvedl Pavlík na klubovém webu s tím, že možnost trénovat Vítkovice odmítli například Alois Hadamczik a Vladimír Vůjtek.

Hadamczik mohl vedle pozice trenéra převzít i roli generálního manažera, což ze zdravotních důvodů odmítl. "Nedávno prodělal operaci ramene, ale domluvili jsme se na spolupráci na úrovni poradce a konzultanta. Alois Hadamczik s námi zůstává v kontaktu a bude nápomocen jak trenérskými, tak manažerskými schopnostmi," řekl Pavlík, který potvrdil, že Petr v klubu skončil i jako generální manažer.

Vůjtek, jenž stejně jako Hadamczik v minulosti ve Vítkovicích působil, nabídku odmítl s ohledem na svůj věk. "Přiznal, že se ve svém věku na trénování necítí, ale v každém případě bude klubu i novým koučům k dispozici v roli konzultanta, jak tomu bylo doposud," konstatoval šéf Vítkovic k jednání s dvaasedmdesátiletým stratégem, jenž v minulosti několikrát uvedl, že trénovat už nebude.

Další volbou byl Trličík, který v klubu působí i jako šéftrenér akademie a byl rovněž trenérem juniorů. "Má dlouhou praxi s vedením mládeže i v mužské extralize, před časem s podceňovaným kádrem dokázal dojít až do finále, což je pro Vítkovice dosud poslední zisk cenného kovu. Jeho odborné trenérské znalosti jsou na vysoké úrovni a má zkušenosti i s bojem o záchranu," upozornil Pavlík.

Pětapadesátiletý Trličík dovedl vítkovické mužstvo do finále v sezoně 2011/12. "Předně jsem velice rád, že jsem dostal důvěru, a i když vím, že nás čeká hromada hodně těžké práce a opravdu nesnadné období, nepřemýšlel jsem prakticky ani vteřinu a nabídku vést opět A-tým jsem přijal," prohlásil Trličík, který si vybral za asistenty Kleslu a Svozila.

"S Rosťou jsme vedli mužstvo už v Hradci Králové a byl jsem velice mile překvapen jeho přístupem a snahou přenést zkušenosti z nedávno ukončené hráčské kariéry do trenérské pozice. Přítomnost Ládi Svozila v trenérském štábu jsem si dal také jako jeden z požadavků, protože on sám má za sebou bohatou trenérskou praxi a zažil i krizové sezony," vysvětlil Trličík, jenž s jedenašedesátiletým Svozilem v minulosti už spolupracoval.

Majitel Pavlík odvolal Petra i asistenta Pavla Trnku po pátečním debaklu 1:9 v Karlových Varech, který byl pro mužstvo šestým nezdarem v řadě. V neděli poté Vítkovice už pod vedením Trličíka a Klesly zvítězily v Hradci Králové 2:0, ale v tabulce extraligy zůstaly předposlední.

Nově složený realizační tým zažije premiéru na vítkovické střídačce ve středu 18. prosince v domácím zápase proti Olomouci. Následně čeká tým sedm zápasů v řadě na kluzištích soupeřů, v Ostravar aréně se totiž bude konat juniorské mistrovství světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články