Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice chtějí v Brně napravit domácí zaváhání, Pardubice se mohou přiblížit semifinále

Pardubice budou v pokračování čtvrtfinále play-off extraligy usilovat na ledě Olomouce po dvou domácích výhrách o postupový mečbol. V souběžně hrané sérii mezi Brnem a Vítkovicemi vyrovnala Kometa díky poslednímu úspěchu z Ostravy na 1:1 a získala na svou stranu výhodu domácího prostředí. Na led druhého týmu základní části se tak oba celky ještě určitě vrátí. Přímý přenos utkání Brno – Vítkovice sledujte od 16:40 na ČT sport a ctsport.cz.

Brno navázalo na úspěšné předkolo s Mladou Boleslaví (3:1 na zápasy) a v Ostravě dalo jasně najevo, že se nezalekne ani druhého nejlepšího týmu dlouhodobé fáze.

Po těsné porážce o gól zvítězila Kometa zejména zásluhou bezchybného gólmana Dominika Furcha v druhém utkání 3:0.

"Chtěli jsme z Ostravy odvézt minimálně bod, což se nám povedlo. A je to pro nás hodně důležité. Vítkovice mají skvělé hráče. My se těšíme na fanoušky u nás doma, bude to mít určitě náboj a emoce a čekají nás zápasy ve skvělé atmosféře," řekl útočník Luboš Horký.

Vítkovičtí se nechtějí nechat domácím zakolísáním rozhodit. "Myslím, že jsme byli jasně lepší, akorát jsme nedali gól, což se projevilo na výsledku. Bylo to o tom prvním gólu. Brno ho dalo, my jsme to štěstí neměli. Je to ale zase jeden zápas, těžký soupeř, máme to za sebou a těšíme se na zápasy venku, které umíme hrát velice dobře," prohlásil trenér Miloš Holaň.

"V Brně bude, myslím, klíčové udržet emoce. Nic víc. Odehráli jsme výborné utkání v Ostravě, měli jsme spoustu zblokovaných střel, spoustu šancí. Je to o tom udržet emoce, předvést stejný výkon jako v Ostravě a věřit, že tentokrát ty šance proměníme," uvedl vítkovický kapitán Dominik Lakatoš.

"Budeme se snažit přivézt dvě výhry. Uděláme pro to maximum, ať to překlopíme na naši stranu. Jdeme za svým cílem jako jeden muž," doplnil brankář Aleš Stezka.

Hanáci favorita na titul na východě Čech potrápili, přesto dvakrát prohráli. V úvodním duelu se prosadili jako první, ale Dynamo otočilo vývoj na konečných 5:1.

Ve druhém utkání drželi svěřenci kouče Jana Tomajka až do poslední minuty bezbrankový stav, nakonec podlehli 0:2.

"Pardubice si udržely domácí prostředí. Teď je na nás, abychom jej udrželi my. Série je pořád otevřená. Když budeme hrát, jak jsme hráli, můžeme pomýšlet v domácím prostředí na úspěch. Sérii chceme do Pardubic jednoznačně vrátit," prohlásil útočník Pavel Musil. "Může se stát cokoliv. Věříme, že doma to urveme," řekl brankář Jan Lukáš.

Pardubičtí jsou na půli cesty do semifinále, zůstávají však obezřetní. "Budou to těžké dva zápasy. Olomouc hraje doma dobře, budou určitě nepříjemní. Lidi je poženou a bude skvělá atmosféra. Víme, jak se tam hrálo v sezoně, takže je jasné, že nás v úterý ani ve středu nečeká nic lehkého. Jedeme tam hrát náš trpělivý hokej se stoprocentní hrou odzadu. Ve druhém utkání jsme ukázali, že to umíme. A musíme u toho zůstat i dál," zdůraznil útočník Tomáš Hyka.

"Myslím, že na nás vletí a budou se chtít ukázat, takže úvodních pár minut bude nepříjemných. Budeme to muset ustát, pak si myslím, že to bude zase opatrné a budou čekat na šance. Stejně tak si počkáme i my. Bude to urputný hokej, v němž to bude zase o maličkostech, a rozhodnou chyby," odtušil Hyka.

"Nic nesmíme podcenit ani v dalších zápasech. Je to jen na nás, co dokážeme vyprodukovat na ledě. Musíme stále předvádět naši hru, být zodpovědní a nebláznit," řekl pardubický obránce Peter Čerešňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články