Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V souboji o první místo slaví Třinec a střídá Kometu na čele

Třinec - Atraktivní duel s puncem souboje o první místo byl k vidění v Třinci, kam přijeli hokejisté Brna. Kometa v utkání dvakrát vedla, domácí Oceláři ale vždy srovnali se soupeřem krok. Po druhém gólu Vojtěcha Němce v utkání se ale muselo prodlužovat. O bodu navíc a posunu do čela tabulky pak rozhodl Jakub Petružálek, Rostislav Marosz se při výhře 4:3 po prodloužení podílel na třech brankách vítězů.

Hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Domácí se v magnetu kola museli obejít bez gólmanské jedničky Hrubce, který z rodinných důvodů odcestoval domů do jižních Čech, a v úvodu spíše sledovali aktivitu Komety. Její první velkou příležitost ovšem zahodil v páté minutě Vincour, který z gólové parkety rozvlnil jenom vnější síť.

Ještě blíž měl k vedoucí trefě ve 12. minutě Vojtěch Němec, ale Hamerlíka zblízka nedokázal překonat ani dvěma pokusy. Tak padla branka až z nevinného nahození Ondřeje Němce od modré čáry, do které sáhl třinecký obránce Hrabal a zřejmě od jeho rukavice nabral kotouč gólovou dráhu, i když trefa byla nakonec připsána Vojtěchu Němcovi.

"Trošku jsme podcenili první třetinu, ale výborně zaskočil Peťa Hamerlík za Šimona. Výborně nám pomohl, měl spoustu kvalitních zákroků do prázdné brány. To vám zvedne sebevědomí," řekl Petružálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Brno

Zato do druhé části měli Třinečtí nástup jako z partesu. Už v 16. sekundě si z modré čáry na pravý kruh sjel obránce Roth a po Draveckého křížném pasu švihem prostřelil Vejmelku. Od té chvíle se hrál hokej ostrý jako břitva se strhujícími momenty na obou stranách. Vyloženými šancemi pohrdli Marosz i hostující Zaťovič, ale ve 25. minutě vrátil Kometě náskok pohotovou dorážkou Erat.

Chvilkovou převahu hostů však ve 28. minutě ukončil vyrovnávací trefou Hrňa a tlačit zase začal Třinec. Poprvé v utkání se do vedení dostal zásluhou Marosze, který po rychlém kontru zblízka posunul za čáru Růžičkovu přihrávku. A záhy mohl zvýšit Irgl, ale ze sóla neprostřelil Vejmelkovy betony.

Pak znovu iniciativu převzala Kometa, ale Hruška a Kováčik si v přesilovce vylámali zuby na Hamerlíkovi. Ten se při Hrubcově neúčasti překonával. Při závěrečném tlaku Brna zlikvidoval nájezd Zaťoviče i šanci Kvapila a až v 52. minutě ho nadvakrát z brankoviště přehodil Vojtěch Němec a vyrovnal.

"Škoda, že jsme nebyli efektivnější v prodloužení. Měli jsme snad tři čtyři tutové šance. Ale jsem rád, že držíme sérii, a uvidíme, co v neděli proti Liberci," řekl Pešout.

Přestože v prodloužení jela Kometa třikrát sama na bránu, bonusový bod potřebný k posunu do čela získal soupeř. V poslední minutě z brejku rozhodl Petružálek. "Od druhé třetiny jsme se jim vyrovnali a pak už to bylo kdo s koho. Měli jsme víc štěstí v prodloužení," řekl Petružálek.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (M. Růžička), 65. J. Petružálek (Linhart, Marosz) - 17. V. Němec, 25. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat). Rozhodčí: Pražák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Jank, Linhart, Roth, Nosek, Galvas, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - M. Růžička, Kane, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Marosz, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - H. Zohorna, J. Hruška, Vincour. Trenér: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

René Mucha (Třinec): "Nastoupili jsme dnes trochu s respektem. Hosté byli v první třetině aktivnější. Nám vyšel vstup do druhé třetiny. Dali jsme rychlý gól na 1:1 a od druhé třetiny byl k vidění parádní hokej se vším, co má být. Pro nás se šťastným koncem v prodloužení."

Martin Pešout (Brno): "Viděli jsme nadprůměrný, ne-li vynikající zápas. Obě mužstva potvrdila, proč jsou tam, kde jsou. Udělali jsme v prodloužení chybičku, kterou domácí využili. Zatímco my jsme tam měli tři, možná čtyři šance, které jsme nedali. Musím ale mužstvo pochválit. Za stavu 2:3 jsme domácí dokázali přitlačit a získat aspoň bod. Jsme rádi, že tu sérii bez prohry v normálním čase natahujeme dále."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články