Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

V Hradci musí být nervózní, co se bude dít, říká Antoš ke kauze. Pospíšil by otestoval zbytek týmu

Jak vyšlo najevo, tak dopingová kauza Hradce Králové z konce poslední sezony jen tak neskončí, o čemž nedávno mluvil také ředitel extraligy Martin Loukota. K palčivému problému, který může mít důsledky také do nové sezony, se vyjádřili v Buly hokejoví experti ČT sport Milan Antoš a David Pospíšil.

Milan Antoš
zdroj: ctsport.cz

Kauza je zatím na mrtvém bodě, neboť se stále čeká na rozhodnutí Národního rozhodčího soudu pro sport. Výsledky se očekávají v řádech měsíců. Ve hře je vedle potrestání trojice hráčů také trest pro klub, kdy může dojít ke změně výsledků poslední sezony, ve které byl Hradec celkově druhý, nebo se rozhodnutí soudu dokonce projeví v čerstvě rozběhnutém ročníku. Nejčastěji se mluví například o odečtu bodů. Hráčům zase hrozí až čtyřletý trest zákazu činnosti.

"Je to hrozná škoda, ale trvá to dlouho. Myslím, že fanoušci dostali v poslední době spoustu vysvětlení, aby pochopili, proč to tak dlouho trvá. Ale rozhodně by bylo daleko jednodušší ukázat už nějaký plán, jak to bude vypadat, aby se s tím všichni dokázali srovnat. Ale v Hradci asi úplný klid v kabině nepanuje. Myslím si, že musí být lehce nervózní z toho, co se bude do budoucna dít," říká Milan Antoš.

Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli testováni po čtvrtém semifinálovém utkání play-off proti Vítkovicím. Jenže výsledky dopingových testů byly oznámeny až o měsíc později.

Nikdo však na Národní rozhodčí soud pro sport zatím netlačí, aby ukončil vlekoucí se dopingovou kauzu. Zajímavostí je fakt, že po zveřejnění informací o dopingovém nálezu už nebyl zbytek týmu dodatečně testován. A to se právě Davidovi Pospíšilovi nelíbí.

"Má to nějaký časový sled. Nevím, jestli se to dá uspíšit. Mě spíš zaráží to, že se řekne, že po sezoně už nemělo smysl dotestovávat tým. Naopak to mělo velký smysl. Ve chvíli, kdy tým hraje o medaile a zůstane na bedně, nechci říct díky dopingu, ale chytli tři kluky. Tak mělo přeci cenu testovat i měsíc potom zbytek týmu. Myslím si, že mají ty možnosti a metody a že nějakým způsobem by to dokázali zachytit," myslí si.

"Protože takhle je tam otazník – bylo to tak, nebo nebylo to tak? A na Hradec se můžeme dívat ošklivě nebo je litovat, že se lidi teď na ně tak koukají. My neznáme odpověď. A je úplně jedno, jestli je to v sezoně nebo po sezoně. Tohle je tak závažná věc, že se to prostě udělat mělo a tečka," tvrdí Pospíšil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články