Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Trvaj vychytal rekordní nulu, Olomouc srazila Spartu v poslední minutě

Praha – Hlavní hvězdou utkání mezi Olomoucí a Spartou se stal hostující brankář Jiří Trvaj, který dokázal zastavit všechny střely Pražanů a vychytal tak nejen vítězství, ale i svou 46. extraligovou nulu v základní části, čímž vyrovnal rekord Zdeňka Orcta. O výhře hostí rozhodl v čase 59:33 v přesilové hře obránce Pavel Skrbek. 

Trvaje v Olomoucké brance Sparťané překonat nedokázali
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta měla hned v úvodu šance. Ve druhé minutě trefil Rolinek tyč a v následné přesilovce domácích při Řípově vyloučení Trvaj pokryl pokusy Buchteleho, znovu Rolinka a v největší šanci zakončil před odkrytu brankou jen slabě Pech. Práci měl i Novotný, jenž pochytal pokusy Řípy, Zuzina a při Ďalogově trestu stihl zabránit i Řípově dorážce.

Na začátku druhé třetiny sice Sparta dostala puk do branky, ale sudí Lacina po souboji Rolinka s Trvajem přerušil hru. Pech dorážel puk do odkryté branky, kromě neuznaného gólu šel ještě pykat za sekání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

Pak byli vyloučeni třikrát za sebou hosté, Sparta hrála i 37 a pak ještě šest vteřin v pěti proti třem, ale Trvajovu branku ostřelovali domácí marně. Stav se neměnil ani v dalších přesilovkách na obou stranách. Největší šanci měl ve 39. minutě při plném počtu hráčů na ledě Pech, který dostal přihrávku za obranu, Trvaj však jeho bekhend vyškrábnul.

Ve 45. minutě při Saboličově trestu netrefil odkrytou branku Patera. Sparta se zase neprosadila při Knotkově trestu na dvě plus dvě minuty. V 53. minutě pokryl sérii pokusů hostů Novotný. Domácí odolali při Klimkově trestu, ale po Piskáčkově faulu na Rachůnka už Hanáci rozhodli. Novotný zůstal rozhozený po předchozím souboji před brankou a Skrbek pohodlně zakončil do prázdné klece.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) Branka a nahrávky: 60. Skrbek (Rác, Vyrůbalík). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5 918.

Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Piskáček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Olomouc: Trvaj - Staněk, Vyrůbalík, Jaroměřský, Skrbek, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Laš - Diviš, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Josef Jandač (Sparta): "Ačkoliv jsme se snažili zapomenout na zápas v Brně, tak nevím, co se stalo. Respektujeme sílu soupeře, který hrál velmi dobře. Rozhodovalo se v přesilovkách, ve kterých jsme byli jaloví, vůbec jsme nestříleli a neměli jsme správný tlak do brány. V závěru udělal Piskáček stupidní faul, který víceméně rozhodl celé utkání."

Jiří Dopita (Olomouc): "Odehráli jsme velice slušné utkání. Hráli jsme velice dobře v oslabení, i do tří proti pěti, i když nebylo tak dlouhé. V závěru se k nám přiklonilo i štěstí a získali jsme nesmírně cenné tři body." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články