Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třinec zničil Vítkovice šesti brankami, hned čtyřikrát trestal v přesilovce

Souboj velkých rivalů se změnil v jasnou záležitost. Hokejisté Třince v dohrávce 3. kola extraligy na domácím ledě zničili Vítkovice 6:0. Oceláři úřadovali zejména v početních výhodách, v nichž se trefili hned čtyřikrát. Dva góly zaznamenal Erik Hrňa.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Domácí, kteří nastoupili bez Filipa Zadiny, tak bodovali i ve dvacátém utkání sezony, z toho v sedmnácti zvítězili. Skóre otevřel Matěj Stránský, který si připsal už 17. gól v tomto ročníku. Dvakrát se trefil Erik Hrňa, Josef Kořenář udržel poprvé v sezoně nulu. Hosté prohráli osmý z posledních devíti utkání.

"Je to krutý výsledek, ale naprosto zasloužený. Od začátku jsme nebyli důrazní v osobních soubojích, neměli jsme jiskru. V naší hře bylo málo střelby i pohybu. Hráli jsme od začátku hodně ustrašeně," uvedl vítkovický trenér Miloš Holaň. "Bylo hrozně těžké je bránit. Jejich hráči jsou šikovní a bylo vidět, že jsme je často nezvládali," doplnil obránce Lukáš Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Vítkovice

Skóre úvodní třetiny stanovily přesilové hry. Hosté v ní putovali na trestnou lavici čtyřikrát a Třinec jejich první dva fauly potrestal. V šesté minutě tečoval Stránský střelu Gernáta a o chvíli později našel Růžička křížným pasem Hrňu, který ranou bez přípravy zvýšil. Vítkovice byly střelecky aktivnější (15:7), ale hrozili hlavně domácí a Růžička, slavící dnes 35. narozeniny, ještě dvakrát zblízka v dobré šanci minul.

V sestavě Ocelářů nahradil obránce Adámek od prostřední třetiny ve druhém útoku Marcinka, který obdržel trest do konce utkání za vyhození části zlomené hokejky do hlediště během nepřerušené hry.

Třinec kuriózní okamžik nepoznamenal a přidal po přestávce rychlé góly. Kundrátkovu střelu dorazil v přesilové hře do odkryté branky Ondřej Kovařčík. O dvě střídání později Růžička nepohrdl krásnou přihrávkou Kundrátka a vyhnal Svobodu z branky.

"Využili jsme první dvě přesilovky, uklidnili jsme se a kontrolovali zápas. Hrálo se nám lehce a myslím si, že to bylo po celou dobu vidět," uvedl Růžička, který nasbíral v utkání tři body (1+2) a je v čele produktivity soutěže (9+24).

Hosté působili ve druhé třetině až na šanci Baláže neškodným dojmem a inkasovali ještě před odchodem do kabin popáté z hole Hrehorčáka. Dolejš ještě předtím několikrát tým podržel.

Třinec nepolevoval a Hrňa využil ve 45. minutě tvrdou ranou z pravého kruhu čtvrtou přesilovku Ocelářů v zápase. "Připravovali jsme se na jejich přesilovky a měli jsme šablonu, jak je hrají, ale třeba nevyšel nějaký detail. Když hrají křížnou přihrávku, umí si ji ten druhý hráč najít. Z toho dali, myslím, dva góly. Jezdí nahoru dolů a dokáže si najít volné místečko, aby zvládl zakončit z první," konstatoval Kovář.

Domácí se hnali za sedmým gólem, kterým by vyrovnali svou nejvyšší výhru v historii derby s Vítkovicemi v extralize (7:0, play-off 2003). Další branku už nedali, i tak si však připsali nejvyšší vítězství v sezoně. To hosté už v průběhu ročníku utržili horší debakl, když podlehli Českým Budějovicím 0:7.

"V úvodní třetině to bylo malinko nervózní, hlavně v první polovině. Tak nějak jsme se hledali, Vítkovicím jsme darovali nějaké příležitosti. Když potom přišly přesilovky, tak jsme postupně odskakovali. Ve druhé třetině jsme hráli velmi pohledný hokej a třetí byla z naší strany také velmi dobrá. Kluci si za výkon vítězství zasloužili," uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. M. Stránský (Gernát, M. Růžička), 10. Hrňa (M. Růžička, Gernát), 23. O. Kovařčík (Kurovský, Kundrátek), 25. M. Růžička (Kundrátek, P. Vrána), 37. Hrehorčák, 45. Hrňa. Rozhodčí: Lacina, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Marcinko do konce utkání - M. Kalus, Marosz oba 10 min. Využití: 4:0. 

Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko (od 21. M. Adámek), Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kurovský, R. Veselý, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Vítkovice: Miroslav Svoboda (25. Dolejš) - R. Polák, Trška, Štencel, Koch, R. Černý, L. Kovář, Kubeš - Werbik, J. Hruška, Schleiss - M. Kalus, Marosz, Dej - Mallet, Baláž, Dočekal - Lednický, J. Mikyska, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články