Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec vede po sedmé výhře za sebou extraligu již o 13 bodů

Praha - Hokejisté Třince vstoupí do nového roku s velkým třináctibodovým náskokem v čele extraligy před druhým Litvínovem a třetí Spartou. Své vedení opět navýšili zásluhou výhry 5:2 na ledě Mladé Boleslavi, která byla pro Oceláře již sedmým vítězstvím za sebou. Na druhém pólu tabulky čeká těžká práce Slavii. Poslední Pražané si do roku 2015 ponesou tíhu devítibodového manka.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Oceláři na mladoboleslavském ledě nakročili k sedmé výhře v řadě hned v úvodu, během necelých 13 minut nastříleli tři góly. Domácí sice snížili na 2:3, ale na více nedosáhli. Dva góly vítězů dal bek Rostislav Klesla. "Náš dvoubrankový náskok po první třetině byl dostatečně velký. Na druhou stranu nás trochu ukolébal a druhá třetina byla naprosto v režii domácích. Zatlačili nás a jen díky vynikajícímu výkonu Petera Hamerlíka jsme se udrželi ve hře. Ve třetí třetině jsme začali hrát více na puku a čtvrtá branka nás uklidnila. Pro domácí je výsledek možná až moc krutý," připustil trenér Třince Jiří Kalous.

Dosud druhá Sparta klopýtla s Olomoucí, když jedinou branku zápasu vstřelil v čase 59:33 v přesilové hře obránce Pavel Skrbek. Brankář Jiří Trvaj vychytal podruhé za sebou čisté konto. Poslední vteřiny byly šťastné také pro Litvínov, který zachránil vyrovnáním na 3:3 duel se Zlínem a v nájezdech rozhodl o výhře Severočechů Viktor Hübl. Litvínov se díky tomu vrátil na druhou příčku před Spartu.

Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Plzně 2:1 a ukončili sérii devíti venkovních porážek. Hosté sice na západě Čech brzy prohrávali, ale do první přestávky stačili vyrovnat a v prostřední části rozhodl Tomáš Mertl. Východočeši obrali Indiány o všechny body i potřetí v sezoně. "Byl to pro nás velmi důležitý zápas. Venku jsme naposledy vyhráli snad ještě tehdy, když se hrálo s dřevěnými hokejkami, a tak bylo pro hráče dnešní vítězství významné," řekl hradecký kouč Peter Draisaitl.

Vítkovice porazily v důležitém utkání dvou uchazečů o play-off Liberec 4:1. Strůjcem výhry byl Ondřej Roman, který soupeře na přelomu první a druhé části v rozmezí 59 sekund zlomil dvěma trefami ve vlastním oslabení. Bílí Tygři prohráli počtvrté za sebou, Vítkovice v domácím prostředí poosmé v řadě zabodovaly.

Pardubice porazily Brno 4:1. Třemi body za gól a dvě asistence přispěl k výhře útočník Petr Sýkora, na obě trefy nahrál Tomáši Zohornovi. Východočeši bodovali doma naplno potřetí za sebou, naproti tomu do vánočních svátků výtečně hrající Kometa prohrála poslední dva duely s celkovým skóre 3:12.

Slavia podlehla na ledě Karlových Varů 0:2. Dvěma góly v závěrečné třetině upevnil svému týmu pozici v desítce kanonýr David Hruška, čisté konto vychytal Tomáš Závorka. S velkou ztrátou poslední Pražané poté, co v neděli utnuli sérii devíti utkání bez bodového zisku, vyšli znovu naprázdno a opět protáhli čekání na výhru za tři body, které trvá od 16. listopadu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články